A patra generație ŠKODA OCTAVIA își arată primele contururi!

Noua generație a celui mai vândut model ŠKODA se va lăsa în curând dezvăluită publicului. Două schițe de design oferă o imagine a noului aspect, care este mai emotiv ca niciodată!
SKODA OCTAVIA

Cel  mai vândut model  ŠKODA va continua să combine dimensiunile compacte cu spațiul generos din interior. Secțiunea frontală  conferă formă distinctivă  aspectului mașinii, în timp ce secțiunea din spate este dominată de elemente cristaline.

Povestea OCTAVIEI a început acum 60 de ani, timp în care peste 6,5 milioane de unități au fost produse.

Primele modele ŠKODA OCTAVIA au văzut lumina zilei în ianuarie 1959. „Octavia”, însemnând "a opta" în limba latină.

Boneta primei OCTAVIA ascundea un motor robust de 1,1 litri, generator de 29,4 kW și care propulsează roțile din spate printr-o cutie de viteze cu patru trepte. Avea o viteză maximă de 110 km / h și consuma 7,7 litri de benzină la 100 km. În partea de sus a gamei, OCTAVIA SUPERB a venit cu un motor mai mare de 1,2 litri, capabil să livreze 33 kW.

În septembrie 1960 a avut loc lansarea OCTAVIEI COMBI, o versiune cu un hayon din două piese, împărțit pe orizontală, care ar putea găzdui sarcini de până la 1.050 litri, cu scaunele din spate rabatate.

Ultima OCTAVIA cu două uși, un SUPER gri, a ieșit de pe linia de producție din Mladá Boleslav la 11 aprilie 1964, făcând loc unei generații cu totul noi, a motorului posterior ŠKODA 1000/1100 MB cu caroserie autoportantă.

OCTAVIA modernă, un facelift cu o ușă a cincea cu balamale, a debutat în aprilie 1996 și a atras atenția datorită unor caracteristici precum portbagajul său spațios cuprins între 528 și 1.328 litri.Doi ani mai târziu s-a alăturat  OCTAVIA COMBI, iar apoi, în 1999, cu tracțiune integrală.

Cea de-a doua generație a modelului modern ŠKODA OCTAVIA, produsă între 2004 și 2013, a introdus  o utilitate  îmbunătățită și o mulțime de inovații, precum motoarele cu benzină cu injecție directă și transmisia automată DSG.

Cea de-a treia generație OCTAVIA, în producție din noiembrie 2012 și complet îmbunătățită în februarie 2017, este una dintre bazele centrale ale gamei actuale ŠKODA. A fost alegerea ideala ă a  2,5 milioane de clienți.