ACCESORIILE INTELIGENTE ŠKODA TE AJUTĂ SĂ FII ÎN SIGURANȚĂ IARNA!

Să vină zăpada! Mulțumită caracteristicilor inovatoare Simply Clever, șoferii ŠKODA sunt bine pregătiți pentru temperaturile scăzute, zăpadă și gheață.  Pregătește-ți din timp mașina pentru iarnă în service-ul nostru!
Sa vina zapada!

În lunile de iarnă șoferii au de înfruntat provocări suplimentare: se întunecă mai devreme, temperaturile sunt în scădere, zăpada și gheața cer toată atenția șoferului și un stil de conducere prudent și vigilent. Oricine și-a pregătit mașina la timp pentru iarnă, are un avantaj semnificativ. În service-ul nostru poți beneficia de o verificare de iarnă pentru a fi sigur că mașina ta este pregătită.
Este testată funcționalitatea tuturor componentelor legate de siguranță; se verifică antigelul radiatorului și dacă bateria funcționează suficient de bine pentru a alimenta motorul la pornire chiar și după nopțile înghețate. În plus, schimbarea anvelopelor de iarnă este la fel de importantă ca și nivelul optim de antigel în sistemul de spălare a parbrizului.
Dar chiar și cei care și-au pregătit mașina pentru iarnă nu vor putea evita o serie de provocări dacă mașina este expusă condițiilor vitrege.  După precipitații, vehiculul trebuie curățat de zăpadă și apoi orice gheață va trebui să fie răzuită. Din când în când rezervorul de spălare parbriz trebuie să fie completat, iar farurile și luminile din spate să fie curățate. Toate acestea se fac de obicei la frig și când este întuneric sau ninge. Oricine are asistenții necesari în mașină va aprecia mâna de ajutor. Aici șoferii ŠKODA au un avantaj clar: unele dintre ideile Simply Clever tipice ale mărcii sunt utile în special pe parcursul lunilor de iarnă.

Caracteristicile Simply Clever vă ajută pe timp de iarnă

Mulți șoferi încep ziua curățând gheața și zăpada de pe mașină. Acest lucru face ca racleta de gheață, amplasată în capacul rezervorului fiecărui model ŠKODA, să fie indispensabilă. Una dintre caracteristicile clasice Simply Clever este rigla pentru măsurarea adâncimea profilului anvelopelor. Anvelopele de iarnă ar trebui să aibă un profil de cel puțin patru milimetri, astfel încât să aibă o aderență suficientă pe terenul acoperit cu zăpadă pentru a face față urcării în pantă.
Cei aflați în trafic iarna ar trebui, de asemenea, să completeze în permanență nivelul lichidului de parbriz. Doar atunci ștergătoarele de parbriz pot oferi o vedere clară a drumului în orice moment. Modelele ŠKODA precum SCALA sau KAMIQ oferă un plus simplu, dar foarte convenabil. Rezervorul de lichid de spălare are are un capac special care se deschide ca o pâlnie. Antigelul și apa pot fi turnate fără a vărsa vreo picătură, prevenind scurgerea pe podea prin compartimentul motorului. Funcția este de asemenea disponibilă ca un accesoriu original pentru toate celelalte modele ŠKODA.

Umbrela este, de asemenea, un însoțitor foarte util pe timp de iarnă: este bine să știți că toate modelele ŠKODA au una la bord ca un alt accesoriu Simply Clever. Este amplasată într-un compartiment din ușa șoferului și este întotdeauna la îndemână când cerurile se deschid. Vestele de siguranță găsite în fiecare compartiment pentru ușă sunt, de asemenea, un plus practic. O lanternă LED portabilă, care este integrată și încărcată în portbagaj, oferă lumină în întunericul iernii. Este standard, de exemplu, în ŠKODA KAMIQ în varianta de echipare  Ambition.

În plus față de aceste caracteristici Simply Clever, vehiculele ŠKODA au, de asemenea, numeroase alte repere care asigură un confort și o siguranță mai mari în timpul iernii. Geamurile frontale, oglinzile exterioare și duzele de spălare încălzite asigură vizibilitate perfectă  în orice moment și că sistemul de spălare a parbrizului funcționează în mod fiabil chiar și la temperaturi sub îngheț. Un confort și mai mare este asigurat de un volan încălzit opțional sau de o încălzire auxiliară, care poate fi controlată de la distanță de un smartphone prin intermediul serviciului online ŠKODA Connect.