Condusul prin peisaje frumoase poate fi o adevărată sursă de inspirație!

Ce legătură are designul cristalin al mărcii ŠKODA cu Antonín Dvořák și compozițiile sale? Și ce fel de muzică este plăcut să asculți într-o mașină? Vei afla imediat de la Semyon Bychkov, unul dintre principalii compozitori ai muzicii clasice și dirijor principal al Filarmonicii Cehe.
Muzica clasica

Muzica clasică este unul dintre lucrurile care au făcut faimoasă Republica Cehă în întreaga lume. Nume precum Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Leoš Janáček și Bohuslav Martinů sunt semne distinctive și ambasadori ai tradiției muzicale cehe. De asemenea, ŠKODA este un nume asociat cu sonoritatea tradiției cehe a meșteșugului și a ingineriei.

Nu este surprinzător faptul că ŠKODA și Filarmonica Cehă s-au bucurat de un parteneriat care a început în 1993. ŠKODA susține orchestra prin servicii de finanțare și sponsorizare a vehiculelor.

Dirijorul principal al Filarmonicii din Cehia, Semyon Bychkov, a declarat pentru ŠKODA Storyboard cum vede tradiția muzicii cehe, despre care crede că a fost inspirată - la fel ca limbajul de design ŠKODA - de cubism și aluzii la tradiția Boemia de sticlă. "Am putea găsi structuralismul cubist reflectat în muzica lui Leoš Janáček. În ceea ce privește compozițiile lui Antonín Dvořák, acestea sunt echivalentul muzical al cristalului Boem ", spune Bychkov.

De asemenea,  a descris cum el însuși combină muzica și condusul. "Pun muzică doar ocazional. Tind să conduc în tăcere ", explică el.

Semyon Bychkov conduce în prezent o ŠKODA KODIAQ în decorul Laurin & Klement, pe care a luat-o  personal de la Mladá Boleslav. " Ceea ce îmi place cel mai mult este designul. Este un SUV frumos ", spune el. Nu este nevoie să mai spunem că atunci când conduce, se gândește și la muzică. " Dacă conduc o mașină care mă inspiră  și trec printr-un peisaj frumos, atunci da, poate", spune el atunci când a fost întrebat dacă o mașină poate fi de asemenea o sursă de inspirație pentru el.

Și ce fel de muzică ascultă în mașină? "Orice muzică sună minunat în această mașină", ​​spune el. De asemenea compozițiile lui Bach și Mozart sunt perfecte pentru condus, fie în jurul orașului, fie pe o autostradă, adaugă el.

ŠKODA sponsorizează, de asemenea, concertul tradițional în aer liber, organizat de Filarmonica Cehă, care este modul orchestrei simfonice de a întregi sezonul de concerte. În acest an, va avea loc concertul din inima capitalei cehe - pe Piața Hradčany, la Castelul Praga - pe 19 iunie. ŠKODA va oferi o flotă de vehicule pentru pregătirile  întregului eveniment, în scopul de a susține mobilitatea  muzicienilor și a soliștilor pe parcursul zilei.

Deși un concert de acest gen este excepțional chiar și pentru orchestră, pregătirile sunt la fel ca și pentru orice alt spectacol. "Ne pregatim pentru fiecare concert in acelasi mod si cu aceeasi dedicatie, astfel incat sa oferim intotdeauna audienței noastre cea mai bună experiență muzicală posibilă", explică dirijorul.

Deci, dacă vă aflați la Praga după ora opt seara, pe 19 iunie, asigurați-vă că vă îndreptați spre Piața Hradčany. Intrarea este gratuită, iar repertoriul include și piese din coloane sonore ale unor filme renumite.