DE CE SĂ FIE COMPLICAT CÂND POATE FI SIMPLY CLEVER?

În ultimii ani, soluțiile inteligente au devenit o parte integrantă a mașinilor ŠKODA. În continuare vom afla cât de dificil este să creăm o nouă caracteristică Simply Clever. De exemplu, cum a apărut pâlnia integrată în capacul rezervorului de lichid de spălare parbriz?
Skoda Simply Clever 8

În timp ce ŠKODA a început să își promoveze activ filozofia Simply Clever abia din 2003, compania a fost întotdeauna o platformă de soluții inteligente. În anii '30, de exemplu, schiurile metalice erau disponibile ca opțiune pentru ŠKODA POPULAR și RAPID pentru îmbunătățirea manevrabilității pe zăpadă. Apoi, s-a introdus cutia cu pietriș și o lopată în spatele roții stânga  spate a camioanelor ŠKODA 256.

Astăzi modelele ŠKODA includ mai mult de 60 de funcții Simply Clever, așa cum sunt listate pe ŠKODApedia. Aceste soluții sunt simple (nu necesită mai mult de câteva secunde pentru a le utiliza), dar ingenioase și sunt disponibile pe scară largă (multe dintre ele sunt  componente standard ale modelelor ŠKODA).

Poate că par simple, dar crearea acestor componente Simply Clever nu este un proces simplu. Soluția rezultată poate părea evidentă la prima vedere, dar în multe cazuri, calea de a ajunge acolo a fost lungă și labirintică. Caracteristicile Simply Clever trebuie să aibă un scop semnificativ și să fie ușor de utilizat. Trebuie să treacă diverse teste de stres și să îndeplinească cele mai înalte standarde de siguranță.

Exemplele includ pâlnia integrată în capacul rezervorului de lichid de spălare a parbrizului. Această pâlnie s-a dovedit atât de populară în rândul profesioniștilor și publicului larg atunci când am introdus-o la SCALA încât acum, după ce a fost folosită ulterior și la KAMIQ, va fi montată ca standard în toate modelele noi ŠKODA. Asta nu înseamnă că modelele existente vor pierde - pâlnia integrată este disponibilă ca unul dintre accesoriile originale ŠKODA.

„Știind că clienților le este dificil să nimerească cu exactitate atunci când fac reumplerea cu lichid de spălare parbriz din acele sticle nesigure, am avut o idee despre cum putem să le ușurăm treaba. Am început încercând să adoptăm o abordare pe bază largă care să ne permită să luăm în considerare o serie de opinii, perspective și contexte pentru a obține cel mai bun rezultat posibil. Am examinat și testat mai multe soluții tehnice diferite în etape ", a declarat Kristýna Nováková, de la Departamentul Tapițerie, Bagaje și Materiale.

Pentru versiunea finală a pâlniei integrate a fost nevoie de mult timp pentru a vedea lumina zilei, deoarece trebuia să treacă prin trei etape de dezvoltare înainte de a ajunge acolo. Ideea inițială a fost pentru o pâlnie de extragere integrată direct în gâtul rezervorului de lichid de spălare, dar, după cum s-a dovedit, aceasta nu era potrivită pentru scop, deoarece exista prea multă frecare între materiale.

Ne-am găsit apoi inspirație într-o bobină pliabilă din cauciuc asemănătoare celei folosite în domeniul electric. Designerii au adaptat această idee pentru a se potrivi cu rezervorul de lichid de spălare și totul pare să progreseze foarte promițător până când biroul de brevete ne-a informat că altcineva a brevetat deja acest mecanism. O a treia încercare nu a trecut de procesul nostru strict de testare.

La final, a fost vorba de un nou coleg, care nu a contribuit anterior la dezvoltarea pâlniei, ce i-a permis să vadă problema dintr-o perspectivă cu totul nouă, care a venit cu soluția salvatoare. Rezultatul? O pâlnie integrată în capacul rezervorului. Are un design extrem de distinctiv și inedit, dar este foarte ușor de manipulat.Recompensa echipei de dezvoltare pentru implicarea în acest proces îndelungat este un client mulțumit ale cărui călătorii vor fi mult mai plăcute prin soluțiile noastre inteligente.