Ce ne va oferi viitorul electric ŠKODA?

ŠKODA își face debutul cu adevărat în era eMobilității. Ce schimbări va aduce eMobilitatea? Află în interviul nostru cu dr. Guido Haak, manager al strategiei de produs la ŠKODA .
Superb iV

Publicul a avut prima șansă de a explora îndeaproape modelele electrice ŠKODA, SUPERB iV și CITIGOe iV, la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie. Și de aici dr. Guido Haak a răspuns întrebărilor referitoare la eMobilitate.

Dr. Haak, mulți clienți au încă întrebări despre eMobilitate. La ce se pot aștepta de la generațiile următoare de vehiculele electrice ŠKODA?

Ei bine, vă puteți aștepta la ceea ce vă așteptați întotdeauna de la mașinile ŠKODA. Vei primi o mașină care este foarte funcțională, comodă de utilizat și economică. Promitem să facem trecerea de la motorul cu ardere internă la conducere electrică cât mai lină posibil.

Infrastructura de încărcare va juca un rol important în succesul electromobilității. Cum contribuie ŠKODA la extinderea rețelei de încărcare în Germania și în Europa?

Folosim o abordare multiplă, ceea ce înseamnă că analizăm toate cazurile în care clienții vor trebui să își încarce mașinile. Așadar, pentru încărcare generală, vom oferi un dispozitiv de perete, iar pentru încărcare externă, vom oferi o soluție de card de încărcare, care permite clientului să încarce la orice stație, fără a semna contracte suplimentare. Suntem parte a rețelei Ionity din industria auto germană, care este în proces de construire a unei serii de stații de încărcare de mare putere în toată Europa.

Cum vor schimba mașinile electrice condusul în viitor?

Primul lucru pe care îl realizezi când conduci o mașină electrică este că este extrem de dinamică. Transmite un sentiment foarte sportiv. De asemenea, se simte foarte confortabil - nu se simte întreruperea schimbării angrenajelor, așa că, în general,  vor fi pe placul majorității oamenilor. Încărcarea la domiciliu este mult mai convenabilă decât la o benzinărie. Trebuie doar să știți că, pentru călătorii mai lungi, va trebui să planificați în prealabil unde și cât să încărcați, dar desigur acest lucru va fi susținut de soluțiile noastre de conectivitate.

Modelele ŠKODA oferă mult spațiu și o valoare deosebită. Cum va afecta designul unui vehicul electric aceste atribute? Clienții vor primi același raport preț - valoare  cu care s-au obișnuit deja?

Da, desigur. Se pot aștepta la același raport preț-valoare. De asemenea, vom pune accentul pe valorile noastre de bază. Ca și în mașinile convenționale, ne-am concentrat pe maximizarea utilizabilității, de exemplu, oferind un spațiu generos în portbagaj și asigurându-ne că mașinile sunt ușor de încărcat și de condus. Desigur, există unele schimbări în mașina electrică. De exemplu, poziția scaunului este puțin mai înaltă din cauza bateriei, dar vă putem asigura că veți avea aceeași super senzație ŠKODA în mașinile electrice ca și în cazul motoarelor cu combustie.

Cum va ajuta ŠKODA șoferii în trecerea la vehiculele electrice? De exemplu, există servicii de conectivitate în acest sens?

Da, vom oferi o mulțime de servicii suplimentare de conectivitate odată cu lansarea  mașinilor noastre electrice. De exemplu, vom oferi un sistem de navigație care vă va permite nu numai să vă planificați călătoria, dar să o faceți, ținând cont de diferitele posibilități de încărcare pe care le aveți de-a lungul rutei. De asemenea, vă va arăta ce facilități există în diferite puncte de încărcare, în materie de restaurante, cafenele sau oriunde vă puteți petrece timpul liber în timp ce mașina se încarcă. Desigur, vom include modalități de a controla starea de încărcare a mașinii dvs. - online, offline, în mașină, din exterior. Deci, ceea ce veți avea este o rețea extrem de eficientă de servicii care va face conducerea electrică și planificarea pentru conducerea electrică, cât mai lină și cât se poate de simplă.

ŠKODA intenționează să dezvăluie un SUV creat  pe platforma MEB P (Platformă modulară pentru producția de mașini electrice) anul viitor. Cum se va diferenția acest SUV de KODIAQ, KAROQ și KAMIQ?

Ei bine, cred că, odată cu prima noastră mașină  creată pe platforma MEB, SUV-ul nostru, veți vedea un adevărat salt în limbajul designului ŠKODA. Cei care au văzut autoturismul VISION iV au avut deja o privire despre cum va arăta mașina - este foarte dinamică și cu un design fascinant. Există un pas important  și în dinamica de conducere reală. Sunt convins că ceea ce veți vedea este o adevărată ŠKODA.