Noul Suv de oraș, ŠKODA KAMIQ a intrat în linia de producție!

Primul ŠKODA KAMIQ a intrat pe linia de producție la uzina principală din Mladá Boleslav. SUV-ul compact al orașului completează portofoliul de SUV-uri ŠKODA la capătul inferior. Urmând pe urmele KODIAQ-ului și KAROQ-ului, KAMIQ este al treilea SUV ŠKODA de pe piața europeană și combină avantajele unui SUV cu agilitatea unei mașini compacte.
Kamiq

Dr. Michael Oeljeklaus, membru al consiliului ŠKODA AUTO pentru producție și logistică, a declarat: "Pentru noi, începerea producției pentru un nou model ŠKODA este întotdeauna un moment special. În ultimele luni, am făcut toate prevederile din producție și logistică pentru a lansa cu succes KAMIQ în segmentul SUV de oraș. Suntem convinși că, în stilul tipic ŠKODA , KAMIQ va impresiona și clienții noștri cu o calitate excelentă și multe caracteristici practice ".

ŠKODA a investit aproximativ 100 de milioane de euro în fabricarea KAMIQ-ului în Mladá Boleslav. Linia de producție pentru platforma MQB27 a fost adaptată; noi instrumente de presare au fost, de asemenea, produse. În magazinul de vopsele, magazinul de caroserii și asamblarea finală, nu numai că au fost efectuate schimbări fundamentale, dar și alte detalii au fost modificate pentru a facilita asamblarea noilor faruri split cu tehnologie LED, de exemplu. 400 de noi KAMIQ-uri părăsesc fabrica de la Mladá Boleslav în fiecare zi.

Noul model ŠKODA KAMIQ se bazează pe platforma MQB a grupului Volkswagen și oferă sisteme de asistență și infotainment de ultimă oră, un design emotiv și o mulțime de caracteristici Simply Clever. Spațiul său generos îl face însoțitorul perfect pentru familiile dornice de noi experiențe.

Cu o lungime de 4.241 mm, KAMIQ oferă spațiu mai mult pentru toți pasagerii și bagajele lor. Datorită sistemelor moderne de asistență, o selecție a motoarelor eficiente, economice și a celor mai noi soluții de conectivitate, este perfect adaptat pentru a satisface cerințele unui grup țintă mai tânăr. Oferind noul SUV de oraș exclusiv cu tracțiune pe față, ŠKODA satisface dorințele clienților din acest segment de vehicule și în ceea ce privește experiența de  condus.