Auto Moto Invest Noutati

Aici gasiti toate Noutatile de la Auto Moto Invest.

  1. Noutati
  2. 14 SFATURI PENTRU O IARNĂ ÎN SIGURANȚĂ LA VOLAN
22.11.2018
SFATURI

14 SFATURI PENTRU O IARNĂ ÎN SIGURANȚĂ LA VOLAN

Pentru a trece cu bine prin această iarnă care se anunță ”ca-n povești”, cu ninsoare, zăpadă și polei, e bine să fim mereu pregătiți înainte de a porni cu mașina la drum.

SKODA KAROQ iarna

1. Verificați starea drumului și condițiile meteorologice înainte de a porni la drum. Nu vă asumați riscuri inutile. Luați-vă o marjă de eroare pentru călătorie, sau așteptați îmbunătățirea condițiilor de trafic.

2. Purtați haine confortabile pentru a nu vă simți înghesuiți la volan. Să aveți îmbrăcăminte călduroasă pentru cazul în care trebuie să ieșiți din mașină. Asigurați-vă că aveți mănuși, ghete, ciorapi groși și căciulă.

3. Verificați nivelul lichidului de parbriz. Este obligatoriu să aveți lichid de parbriz pentru iarnă (acesta asigură o protecție la îngheț de până la -40°C). La condusul pe timp de iarnă, parbrizul se va murdări foarte repede și veți folosi de multe ori ștergătoarele de parbriz.
4. După pornirea motorului, puneți sistemul de încălzire pe modul de ”dezghețare”. Astfel preveniți aburirea geamurilor. Curățați zăpada și gheața de pe geamuri, faruri, lunetă, plafon și oglinzi. Așteptați ca geamurile să fie curate pentru a porni la drum.

5. Asigurați-vă că aveți rezervorul cât de poate de plin. Nu este niciodată bine să rămâi fără combustibil și este chiar periculos iarna.

6. Porniți luminile pentru a vă maximiza vizibilitatea în trafic.

7. Fiți alerți, încetiniți și păstrați controlul mașinii. Păstrați o distanță sigură față de autovehiculul din față, pentru a putea frâna și opri în siguranță dacă este nevoie. Cauciucurile au o aderență scăzută pe suprafețele de drum umede sau acoperite cu zăpadă și gheață.

8. Aveți grijă la ”gheața neagră”. Se poate întâmpla ca șoseaua să pară curată, dar ea să fie acoperită cu un strat subțire de gheață, aproape invizibil.

9. Nu frânați niciodată brusc. Dacă trebuie să opriți brusc, pompați pedala de frână repetat, nu o apăsați la podea deodată. Încetiniți la apropierea de o curbă, nu frânați în mijlocul ei.

10. Dacă intrați în derapare, ridicați piciorul de pe accelerație pentru a încetini și a redobândi controlul mașinii. Priviți și virați în direcția în care doriți să mergeți.

11. Țineți privirea în depărtare pentru a depista din timp eventualele pericole și a avea timp să reacționați.

12. Dacă vă împotmoliți în zăpadă, rămâneți în mașină. Folosiți avariile pentru a vă semnaliza poziția. Dacă trebuie neapărat, ieșiți din mașină pe partea opusă traficului. Nu țineți motorul pornit mai mult decât este nevoie și aveți mereu grijă la gazele de eșapament.

13. Dacă trebuie să folosiți telefonul mobil, opriți în afara carosabilului sau folosiți dispozitive hands-free. În caz contrar, riscați amendă și puncte de penalizare.

14. Nu uitați: Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.