1. Noutati
  2. 7.000.000 modele ŠKODA OCTAVIA produse
21.02.2020
STIRI DE LA SKODA

7.000.000 modele ŠKODA OCTAVIA produse

›Istoria modelului datează din 1959›Succesul modelului OCTAVIA în anii 90 a pus bazele unei creșteri succesive pentru marcă›A patra generație OCTAVIA este și mai spațioasă, mai sigură, mai bine conectată și cu un design mai emoțional ca oricând

ŠKODA OCTAVIA

Mladá Boleslav, 20 februarie 2020 - ŠKODA OCTAVIA cu numărul 7.000.000 a ieșit de pe linia de producție la uzina ŠKODA din Mladá Boleslav. Începuturile modelului datează din 1959. La mijlocul anilor 90, prima generație modernă a  modelului OCTAVIA a fost prima ŠKODA dezvoltată în întregime sub umbrela Volkswagen Group. De atunci, succesul OCTAVIA a fostt temelia pe care producătorul auto ceh a continuat să înflorească. ŠKODA a livrat 363.700 de unități din bestseller-ul său clienților în 2019 și a sărbătorit premiera mondială a celei mai noi generații, la Praga, în noiembrie 2019.
 

Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de administrație AUTO ŠKODA pentru producție și logistică, a subliniat: „OCTAVIA este inima mărcii noastre. Obținând succes de la mijlocul anilor 90, a contribuit în mod semnificativ la transformarea ŠKODA de la un lider de piață regional într-un producător auto care prosperă la nivel internațional, care acum s-a stabilit ferm ca producător de mare volum. Prin urmare, această etapă este un eveniment foarte special pentru noi și este o mărturie excelentă ca rezultat al muncii colegilor noștri din departamentul de producție și logistică. "

Dispunând de o cantitate generoasă de spațiu și tehnologie modernă, OCTAVIA originală și-a uimit clienții încă din 1959. În acel moment, a fost a opta ŠKODA care a prezentat suspensia independentă modernă pentru toate roțile și, de asemenea, al optulea model al producătorului ceh de la al doilea Razboi mondial. Prin urmare, a primit numele OCTAVIA - derivat din „octo”, cuvântul latin pentru numărul opt. În 12 ani de producție (berlină până în 1964, estate până în 1971), ŠKODA a produs aproximativ 400.000 de unități ale popularului model
Un bestseller urcă pe scenă
La „Mondial de l’Automobile” din Paris în toamna anului 1996, ŠKODA a prezentat prima generație modernă a OCTAVIEI - prima ŠKODA din segmentul auto de dimensiuni medii. De asemenea, a fost primul model al producătorului ceh dezvoltat în totalitate sub umbrela Volkswagen Group. Designul și spațiul i s-au bucurat de aprecierea publicului și, în 1997, în jur de 61.000 de unități au ieșit de pe linia de producție. ŠKODA a fabricat peste 117.500 unități în anul următor, aproape dublându-și producția. Până în 2010, au fost produse un total de 1.440.000 OCTAVIA de primă generație - în final în paralel cu succesorul său.
 
ŠKODA a început producția globală cu OCTAVIA de a doua generație
ŠKODA a prezentat publicului mondial cea de-a doua generație a OCTAVIA la Salonul Auto de la Geneva din martie 2004. Mașina a continuat perfect povestea de succes a predecesorului său și a impresionat datorită designului său atemporal elegant și chiar mai mult spațiu în interior. Avea un portbagaj mai mare și era echipată cu cea mai nouă tehnologie. Pe lângă motoarele inovatoare pe benzină cu injecție directă, au fost disponibile și noi transmisii manuale și automate cu șase trepte, inclusiv cutia de viteze cu transmisie automată (DSG). Siguranța a fost îmbunătățită de ABS incl. Brake Assist, care a devenit standard în Europa, patru airbag-uri și tetiere noi. ŠKODA a produs un total de aproximativ 2.500.000 de OCTAVIA din generația a doua.

ŠKODA a prezentat a treia generație a bestseller-ului său în 2012 și a început să producă a treia generație OCTAVIA în Ucraina și Kazahstan în anul următor. În februarie 2017, producătorul a revizuit complet OCTAVIA și a perfecționat imaginea modelului de succes. Odată cu introducerea serviciilor sale online mobile ŠKODA Connect, pentru prima dată, OCTAVIA a început să ofere o serie de soluții de conectivitate la fel de avansate pe cât de cuprinzătoare. Până în prezent, ŠKODA a construit aproximativ 2.600.000 de OCTAVIA din a treia generație.
A patra generație a sărbătorit premiera mondială la 11 noiembrie 2019
Cea de-a patra generație a bestseller-ului a debutat la Praga la 11 noiembrie 2019. Noua OCTAVIA este mai spațioasă, mai sigură, mai bine conectată și cu un design mai emoțional ca oricând.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.