1. Noutati
  2. CUM CURTEAZĂ ŠKODA TINERELE TALENTE
26.11.2018
STIRI DE LA SKODA

CUM CURTEAZĂ ŠKODA TINERELE TALENTE

Să aruncăm o privire asupra modului în care ŠKODA atrage tinerele talente. Nenumărate provocări stau în calea lor și a întregii industrii auto în general, iar asta nu se datorează doar e-mobilității.

Tinere talente la SKODA

Viitorul mobilității și e-mobilității reprezintă un subiect asupra căruia planează multe semne de întrebare cărora industria auto trebuie să le găsească răspunsuri. ŠKODA este perfect conștientă de importanța acestui domeniu și depune eforturi pentru a găsi soluțiile potrivite. Acesta este și motivul pentru care, experții și-au unit forțele cu studenții și s-au concentrat pe e-mobilitate la ZIUA ŠKODA 2018.

Câteva zeci de studenți la inginerie din Cehia și Slovacia, aflați la momentul explorării oportunităților de angajare, s-au întâlnit la modernul Centru de Pregătire ŠKODA din Mlada Boleslav la începutul lui Octombrie. I-au așteptat o serie întreagă de inovații în e-mobilitate, inclusiv o excursie pe liniile de asamblare.

AMPLE OPORTUNITĂȚI PENTRU CARIERĂ

ŠKODA colaborează cu tineri talentați pentru a găsi soluții la problemele viitorului. În timpul studiilor, ŠKODA îi implică în diverse programe, iar studenții au șansa de a participa la internshipuri, pregătiri sau doctorate. Experții ŠKODA îi pot chiar asista la scrierea acestor lucrări. Detașările în Germania, India, China și Rusia, fac de asemenea parte din curs.

PROVOCĂRI PENTRU PREZENT ȘI VIITOR

E-mobilitatea reprezintă o foarte mare provocare pentru industria auto. Experții ŠKODA le-au explicat studenților că soluțiile de mobilitate ale viitorului nu trebuie să fie axate doar pe construcția de mașini electrice. Alte aspecte majore includ digitalizarea sistemelor informatice și robotica. Dezvoltarea infrastructurii necesare nefiind nici ea ignorată.

Pentru a se ocupa de acest domeniu și nu numai, ŠKODA abordează studenți de pe o planșă largă de specializări. Pe lângă mașini, e-mobilitatea include întregi ecosisteme, precum produsele și serviciile noi, mentenanța și construirea de infrastructură.

ŠKODA face toți pașii necesari pentru a se asigura că este pregătită de electrificarea completă a mașinilor. Printre provocările cu care se confruntă este prelungirea vieții bateriilor și eliminarea lor după aceea (de exemplu, pot fi folosite pentru stocarea energiei casnice). O altă provocare adusă de viitor este scurtarea perioadei de încărcare, în așa fel încât să fie la fel de scurtă precum realimentarea unui motor cu combustie internă.

INOVAȚIE DE PRIMĂ MÂNĂ


În timpul vizitei la fabrica din Mlada Boleslav, studenților le-a fost prezentată tehnologia instalată pe linia de asamblare a bateriilor și au fost primii vizitatori externi care au asistat la construcția acesteia. Și până la urmă, e mai bine să vezi ceva cu ochii tăi o singură dată, decât să auzi despre el de o sută de ori.

Vizita nu s-a rezumat doar la o plimbare prin uzină. Experții le-au pregătit vizitatorilor scurte prelegeri în care au inclus demonstrații practice și sarcini pe care studenții să le îndeplinească și să experimenteze ei înșiși inovațiile de ultimă oră. Printre tehnologiile de vârf folosite s-au regăsit și modelele 3D și realitatea augmentată.

Studenții și experții au avut discuții însuflețite în timpul vizitei la fabrică, discuții ce au continuat și la întoarcerea în centrul de pregătire. Au devenit curioși în mod deosebit atunci când au văzut expusă bateria hibridului ŠKODA VISION X.

PENTRU A AFLA CE IMPRESII A CREAT ACEST EVENIMENT EXPERȚILOR ŠKODA,
I-AM ADRESAT 7 ÎNTREBĂRI LUI PAVEL VORLÍK, EXPERT ÎN FABRICAȚIA COMPONENTELOR

 

CUM ȚI S-A PĂRUT EVENIMENTUL DE AZI?

A fost excelent. Începând cu prelegerile și până la excursia în uzină. Studenții erau dornici și deschiși. Au putut vedea cu ochii lor construcția liniei de producție și bateria care va fi asamblată acolo. M-a bucurat să-i văd atât de interesați.

CREZI CĂ MAȘINILE ELECTRICE REPREZINTĂ UN DOMENIU INTERESANT PENTRU STUDENȚI?

Absolut! În timpul discuțiilor noastre, o mulțime de oameni au dat roată standului bateriei și au pus chiar mai multe întrebări interesante. Studenții chiar erau captivați.


DE CE ESTE IMPORTANTĂ MUNCA LA E-MOBILITATE?

Odată cu reducerea emisiilor, trebuie să căutăm modalități alternative de propulsie. Motorul electric alimentat de baterii este una dintre aceste alternative. Cererea clienților pentru mașini electrice este în creștere, iar diverse instituții solicită producătorilor reducerea emisiilor în centrele urbane.


CE ANUME A PĂRUT SĂ-I INTERESEZE CEL MAI MULT PE STUDENȚI?

Ne-au întrebat despre baterie, despre componentele individuale și parametrii lor. Despre autonomie și despre ce impact va avea clima asupra capacității acestora.


AI AUZIT VREO ÎNTREBARE LA CARE NU TE-AI FI AȘTEPTAT?

Cineva ne-a întrebat de ce am proiectat bateria așa cum am făcut-o. Unul dintre colegii mei i-a explicat că este un model testat, robust și care oferă cel mai mult utilizatorului.


AI AVUT SENZAȚIA CĂ VORBEȘTI UNOR VIITORI COLEGI?

Au fost cam 40 de oameni în acel grup și am convingerea că 5 sau 6 erau cu adevărat interesați. Ar putea fi un adaos important pentru ŠKODA pe viitor.


CE LE-AI RECOMANDA STUDENȚILOR PASIONAȚI DE E-MOBILITATE?

Pot participa la evenimentele noastre, atât la ZIUA ŠKODA cât și la vizitele pe care le facem în Universități și se pot adresa colegilor și experților noștri pentru internshipuri sau programe de pregătire. Sau ne pot adresa în scris tezele despre care ei consideră că ne pot fi de ajutor.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.