Auto Moto Invest Noutati

Aici gasiti toate Noutatile de la Auto Moto Invest.

  1. Noutati
  2. REGĂTITĂ PENTRU PREMIERA MONDIALĂ: ŠKODA KODIAQ RS
23.08.2018
PREZENTARE

REGĂTITĂ PENTRU PREMIERA MONDIALĂ: ŠKODA KODIAQ RS

Primul SUV RS al mărcii ŠKODA va intra în lumina reflectoarelor la Salonul Auto de la Paris

Noua SKODA Kodiaq RS

›   Primul SUV RS al mărcii ŠKODA va intra în lumina reflectoarelor la Salonul Auto de la Paris
›   Tracțiune integrală şi motor 2,0 TDI biturbo de 239 CP în echiparea standard
›   Primul model cu noua emblemă modernă RS

Mladá Boleslav, 23 august 2018 – Noua ŠKODA KODIAQ RS este pregătită pentru premiera sa mondială care va avea loc la Salonul Auto de Paris, în octombrie anul curent. Marca cehă a publicat primele două poze oficiale, oferind astfel deja câteva impresii preliminare despre primul său SUV din gama RS, precum şi despre noua emblemă RS care va fi purtată de toate modelele ŠKODA RS, special concepute pentru sportivitate accentuată. KODIAQ RS, disponibil opţional cu şapte locuri, este pusă în mişcare de un motor cu putere de 176 kW (239 CP), cel mai puternic motor diesel pentru producţia de serie din istoria ŠKODA.

 

Iniţialele RS marchează cele mai sportive modelele ŠKODA de serie încă din anul 2000. ŠKODA KODIAQ RS este primul SUV al mărcii care va intra în cercul acestor elite. Producătorul auto ceh introduce astfel istoria sa de 117 ani din domeniul motorsport-ului şi raliurilor într-un nou segment auto, marcându-şi acest pas cu o emblemă RS nouă şi modernă, cu accente roşii.

Pe urmele primelor modele RS din 1974

Inițialele RS provin de la Rally Sport şi au fost utilizate pentru prima dată în 1974, pe două prototipuri de raliu: ŠKODA 180 RS şi 200 RS. În 1975, ŠKODA le-a dezvoltat, aceste prototipuri devenind 130 RS. În 1977, coupe-ul sport, cunoscut şi ca "Porschele Estului", a obţinut două victorii la clasa sa, la legendarul Raliu din Monte Carlo. A câştigat atunci şi Raliul Acropole. În 2000, ŠKODA a prezentat primul model RS din producţia de serie: OCTAVIA RS.

 

Noua emblemă RS, cu detalii roşii, va fi lansată la Paris, purtată de ŠKODA KODIAQ RS. Iar SUV-ul acesta dinamic poartă mai multe astfel de embleme, inclusiv una pe grila radiatorului. Aici V vine de la victorie, iar roşul simbolizează caracterul sportiv şi puterea familiei RS. Aspectul modern al emblemei, de asemenea, accentuează sportivitatea modelului KODIAQ RS.

 

Tracţiune integrală şi cel mai puternic motor diesel din producția de serie oferit vreodată de ŠKODA

Motorul său puternic demonstrează fără echivoc ambiţiile sportive ale modelului ŠKODA KODIAQ RS. Propulsorul TDI cu patru cilindri de sub capota SUV-ului de succes cu tracţiune integrală generează 176 kW (239 CP) din capacitatea sa cilindrică de 2,0 litri, graţie supraalimentării biturbo. Cuplul maxim este de 500 Nm. Astfel, motorul acesta este cel mai puternic motor diesel oferit vreodată de marca din Mladá Boleslav pentru un automobil de serie, în istoria sa de 120 de ani.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.