STIRI DE LA SKODA
08.11.2021

ŠKODA ENYAQ iV câștigă Volanul de Aur 2021 pentru cel mai bun SUV electric

› ŠKODA ENYAQ iV impresionează juriul de experți format din piloți de curse, prezentatori și jurnaliști cu performanța sa de la Lausitzring › Primul model ŠKODA bazat pe setul de instrumente de electrificare modulară (MEB) al Grupului Volkswagen câștigă al șaptelea Volan de Aur pentru ŠKODA › ENYAQ iV combină designul emoțional tipic mărcii cu interiorul spațios, o gamă ideală pentru utilizarea de zi cu zi și un raport excelent calitate-preț › Volanul de Aur recunoaște cele mai bune produse noi de pe piața auto și este unul dintre cele mai prestigioase premii auto din Europa
volanul de aur

Mladá Boleslav, 10 noiembrie 2021 – ŠKODA ENYAQ iV a câștigat râvnitul premiu pentru automobile Volanul de Aur 2021. Cititorii revistei Auto Bild și ai ziarului Bild am Sonntag au selectat pentru prima dată SUV-ul electric cu baterie în cei trei finaliști ai categoriei SUV-ul electric. Apoi, în timpul test drive-ului de la Lausitzring, ENYAQ iV a cucerit și juriul de experți, învingându-și cu succes concurenții cu cel mai bun pachet general.

„Volanul de Aur 2021 pentru ENYAQ iV arată că, în calitate de adevărată ŠKODA, nava noastră emblematică complet electrică a cucerit cititorii Auto Bild și Bild am Sonntag, precum și juriul de experți. În numele tuturor Škodianilor, aș dori să vă mulțumesc pentru acest prestigios premiu auto. Un lucru este clar: ENYAQ iV nostru este doar începutul și vom continua cu mai multe modele electronice foarte curând.”

Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO

În ediția din acest an a Volanului de Aur, care recunoaște cele mai bune inovații auto din ultimele douăsprezece luni, cititorii și-au putut alege preferatele dintr-o selecție de 70 de modele. Aceasta a fost prima dată când editorii au făcut distincție între vehicule cu motoare cu ardere și mașini electrice – de exemplu, în categoriile SUV și SUV electric. Au fost premiate în total douăsprezece Volante de Aur.

Dintr-un total de șapte participanți, cititorii Auto Bild și Bild am Sonntag au votat ŠKODA ENYAQ iV în finală împreună cu alți doi la categoria SUV-uri electrice. Aceasta a însemnat că SUV-ul electric cu baterie s-a calificat pentru proba practică de la Lausitzring la începutul lunii octombrie. Evaluatorii și-au bazat evaluarea fiecărei mașini noi pe diverse criterii, inclusiv manevrabilitate, spațiu și vizibilitate integrală. Juriul a concluzionat că ENYAQ iV oferă cel mai bun pachet general din segmentul SUV-urilor electrice, depășindu-i pe ceilalți doi finaliști.

Primul SUV complet electric al ŠKODA stabilește noi standarde
ENYAQ iV reprezintă cel mai important pas al producătorului de automobile ceh de până acum în implementarea strategiei sale de electromobilitate. Este primul model de producție ŠKODA care se bazează pe setul de instrumente pentru electrificare modulară (MEB) al Grupului Volkswagen. Nava emblematică electrică a gamei de modele ŠKODA oferă spațiul generos pentru care marca este renumită și este, de asemenea, electrizantă vizual datorită limbajului său de design emoționant. În interior, noile selecții de design înlocuiesc liniile de echipamente convenționale, în timp ce o nouă structură a gamei de produse clar aranjată face posibilă configurarea vehiculului ideal în doar câteva clicuri. ENYAQ iV este disponibil cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală și are o autonomie de peste 500 de kilometri1 în ciclul WLTP, făcându-l însoțitorul perfect pentru călătoriile lungi.

ENYAQ iV a câștigat al șaptelea Volan de Aur pentru ŠKODA
Primul Volan de Aur a fost decernat de Bild am Sonntag în 1976. Principala revistă auto din Europa, Auto Bild, se află la bord din 2009. ŠKODA este acum mândrul câștigător a șapte Volane de Aur. Povestea de succes a început în 1999 cu prima generație a FABIA, iar succesorul său a egalat această realizare în 2007. A doua generație OCTAVIA a câștigat în 2004, iar a doua generație SUPERB a câștigat și un Volan de Aur în 2008. KAROQ a primit prestigiosul premiu în 2017, urmat de KAMIQ în 2019.