PREZENTARE
11.12.2018

ŠKODA REDEFINEŞTE GAMA COMPACTELOR LANSÂND NOUA SCALA

Următorul pas major în dezvoltarea limbajului de design al mărcii ŠKODA
SKODA SCALA vedere lateral spate

›   Prima ŠKODA construită pe baza platformei MQB A0 a Grupului Volkswagen
›   Următorul pas major în dezvoltarea limbajului de design al mărcii ŠKODA
›   Sistem nou de infotainment şi numeroase noi servicii on-line mobile ŠKODA Connect
›   ŠKODA SCALA oferă mult spaţiu şi are un caracter extrem de flexibil, în ciuda dimensiunilor sale compacte
›   TSI şi TDI: patru motoare turbo puternice şi eficiente
›   Un nou reper în segmentul compact în privinţa siguranţei, cu sisteme de asistenţă din segmentele superioare

Cu un stil nou, tehnologie nouă şi un nou nume, ŠKODA SCALA redefineşte complet segmentul automobilelor compacte al mărcii ceheşti. SCALA, numele pe măsură, provine din latină, însemnând "scară". Hatchback-ul îmbină designul emoţional, cu un nivel ridicat de funcţionalitate, dar şi cu conectivitate de ultimă oră şi transferă, pentru prima, dată limbajul senzaţional de design al studiului VISION RS în producţia de serie. Sunt disponibile patru motoare cu puteri între 66 kW (90 CP) şi 110 kW (150 CP). De asemenea, SCALA oferă un nivel ridicat de siguranţă activă şi pasivă, faruri şi blocuri optice spate full-LED, plus spaţiu generos pentru pasageri şi bagaje, plus numeroase dotări Simply Clever. Modelul va intra pe piaţă deja în prima jumătate a anului 2019.

Preşedintele Consiliului de Administraţie ŠKODA, Bernhard Maier, a declarat: "Odată cu noua ŠKODA SCALA, deschidem un nou capitol al mărcii în segmentul compactelor. Este un model complet nou, care redefineşte reperele în segmentul său, în privinţa tehnologiei, siguranţei şi designului. SCALA întruchipează perfect ingeniozitatea şi bunul gust discret, caracteristici specifice mărcii ŠKODA. Suntem convinşi că SCALA are cele mai bune şanse pentru a redefini segmentul A al mărcii ŠKODA."

Lansând SCALA, ŠKODA face mai mulţi paşi înainte în dezvoltarea sa, dar şi în repoziţionarea sa în segmentul compact. Dotările sale excelente de conectivitate, dotările de înaltă calitate şi materialele rafinate reprezintă perfect valorile mărcii, redate clar prin sintagma: "ingeniozitate discretă". Astfel, SCALA se adresează, de asemenea, unui grup ţintă mai tânăr, de utilizatori de internet orientaţi spre design, care apreciază, de asemenea, spaţiul generos oferit de modelele ŠKODA, precum şi cel mai mare portbagaj din segment şi excelentul raport preţ/valoare.

Principalele caracteristici ale modelului ŠKODA SCALA, dintr-o privire:

Designul exterior: ŠKODA SCALA este prima ŠKODA care implementează următoarea etapă a dezvoltării limbajului de design al mărcii, iar modul în care acest model preia noul limbaj este încărcat de emoţie şi autentic. Este primul automobil din producţia de serie pentru Europa care poartă emblema "ŠKODA" formată din majuscule pe hayon, aceasta înlocuind sigla ŠKODA.  Jantele din aliaj uşor de până la 18 inchi creează accente dinamice, pe când luneta extinsă unică, disponibilă pentru pachetul Emotion, conferă modelului ŠKODA SCALA un stil propriu aparte.

Designul interior: Noul interior a fost conceput pornind de la studiul VISION RS şi combină ergonomia şi designul emoţional, cu spaţiul generos specific tuturor modelelor ŠKODA, la care se adaugă şi cu cel mai mare portbagaj din segment. Panourile portierelor şi panoul de instrumente cu ecranul tactil aşezat în poziţie înaltă sunt finisate cu o suprafaţă moale, din spumă de calitate superioară. Finisajul special, granulat al acesteia amintește de structura cristalului. Iluminarea ambientală creează o atmosferă plăcută, subliniată de nuanţele calde şi de cusăturile contrastante de pe tapiţerie, care poate fi realizată opţional din microfibră Suedia. Confortul poate fi sporit şi mai mult optând pentru parbrizul încălzit şi volanul încălzit, dotări oferite opţional.

Des Henri ounim herero wubo havas en. Schrekra dol Deck in noviton. Lagefeph rhu nekoscha kakain VW udr Audi. Schrekra dol Deck in noviton. Dokum, sunim Vernas orkefan se. Deck in noviton. Llagefeph rhu nekoscha kakain, hers dok in bulassa de jussel masox am dokum, sunim Vernas orkefan sekap ton. Kisuaheli neumix dok barcmope. Rewitz gofella queju vinre.

Motoarele şi transmisiile: Trei motoare TSI  de 1,0 sau 1,5 litri şi un motor TDI de 1,6 litri generează între 70 şi 110 kW (95 - 150 CP).  Fireşte că cele patru motoare turbo îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6d-TEMP. Suspensiile sport adaptive sunt disponibile ca dotare opţională. Acestea pot fi setate în modurile Normal sau Sport, prin intermediul funcţiei de selectare a modului de condus.

Sisteme de asistenţă: Numeroase sisteme de asistenţă disponibile pentru ŠKODA SCALA au fost oferite până în prezent doar în segmentele auto superioare. Funcţia opţională Side Assist îi arată şoferului dacă din spate se apropie un alt vehicul cu intenţia de a depăşi sau dacă în unghiul mort se află un vehicul. Raza sistemului este de 70 m, cu 50 m mai mult decât cea a sistemului Blind Spot Detect. Tempomatul adaptiv ACC, care poate fi folosit la viteze de până la 210 km/h şi Park Assist sunt, de asemenea, dotări opţionale. Asistenţii Lane Assist şi Front Assist cu funcţia City de frânare de urgenţă sunt incluse în dotarea standard.

Tehnologie şi siguranţă: SCALA este echipată din dotarea standard cu faruri şi blocuri optice spate cu LED. Opţional sunt oferite şi faruri full-LED. Pentru prima dată pentru o ŠKODA, sunt disponibile şi lumini de semnalizare dinamice în spate. Maşina dispune de până la nouă airbag-uri, inclusiv airbag pentru genunchii şoferului şi, pentru prima dată în această clasă auto, sunt oferite opţional airbag-uri laterale în spate. În cazul în care este detectat riscul de coliziune, este activat sistemul opţional de protecţie proactivă a ocupanţilor, Crew Protect Assist. Acesta închide automat geamurile, iar centurile de siguranţă ale şoferului şi pasagerului din faţă sunt pretensionate automat

Infotainment: Afişajul opţional Virtual Cockpit are cel mai mare ecran din segment, de 10,25 inchi. Sistemele de infotainment ale celei de-a treia generații de sisteme de infotainment ale matricei modulare de infotainment MIB au ecrane cu dimensiuni între 6,5 şi 9,2 inchi. Ecranul tactil are o poziţie confortabilă, fiind aşezat la înălţime pe bord, în câmpul vizual imediat al şoferului şi pasagerului din faţă. 

Sistemul de sunet opţional ŠKODA Sound System are un subwoofer şi 10 difuzoare. Folosind numeroase noi servicii on-line mobile ŠKODA Connect, automobilul poate fi încuiat şi descuiat prin intermediul telefonului mobil şi al softului sistemului de infotainment sau, de exemplu, astfel pot fi actualizate hărţile de navigaţie. SCALA este în permanenţă on-line, datorită eSIM-ului integrat, cu conexiune LTE.

Simply Clever: ŠKODA SCALA oferă numeroase dotări şi funcţii Simply Clever, inclusiv, pentru prima dată în această clasă, hayonul cu acţionare electrică cu funcţie tip-to-close, precum şi cârligul rabatabil de remorcare, care poate fi deblocat electric, prin simpla acţionare a butonului corespunzător din portbagaj.