Ce este AdBlue®?

Din ce în ce mai multe automobile ŠKODA sunt echipate cu tehnologia Diesel de ultimă generație SCR (Reducere catalitică selectivă), ce reduce semnificativ emisiile de NOx, respectând  astfel criteriile stricte impuse de Uniunea Europeană (Euro 6). Acest lucru se realizează cu ajutorul lichidului AdBlue®.
AdBlue

AdBlue® nu este un aditiv pentru combustibil, ci un lichid funcțional suplimentar pentru automobilele Diesel, ce trebuie completat periodic. Acest lichid are un rezervor propriu. În funcție de modelul de  autovehicul, bușonul pentru umplere se află sub clapeta rezervorului 
de combustibil, în portbagaj sau în compartimentul motorului.

Cum știți dacă trebuie completat nivelul lichidului AdBlue®?

Un semnal de avertizare în panoul de bord al mașinii dumneavoastră vă va informa din timp că nivelul lichidului AdBlue® trebuie completat. Totodată, va fi afișată și distanța care mai poate fi parcursă cu cantitatea de lichid rămasă în rezervor.

Consumul de lichid AdBlue® depinde de stilul de condus, de temperatura de operare a sistemului și de cea a mediului. În medie, se consumă între 1,5 - 2,5 litri de lichid AdBlue® la fiecare 1.000 km (în funcție de model).

A venit timpul să completați nivelul lichidului AdBlue®?

În calitate de partener de service autorizat pentru automobilul dumneavoastră, avem mereu pe stoc lichid AdBlue®, iar personalul nostru dispune de toate cunoștințele și echipamentele necesare pentru  a completa nivelul de lichid în cele mai bune condiții.
O vizită scurtă în service-ul nostru vă va permite să vă continuați călătoria în siguranță.