Auto Moto Invest ŠKODA AUTO a lansat producția de serie a modelului SUPERB iV la fabrica sa din Kvasiny

  1. Auto Moto Invest SRL
  2. ŠKODA AUTO a lansat producția de serie a modelului SUPERB iV la fabrica sa din Kvasiny
26.09.2019

ŠKODA AUTO a lansat producția de serie a modelului SUPERB iV la fabrica sa din Kvasiny

› Hibridul plug-in SUPERB iV este primul model ŠKODA electrificat din producția de serie› Noile modele hibride plug-in sunt construite pe aceleași linii de producție ca modelele convenționale

Skoda iV

Kvasiny, septembrie 2019 – În septembrie, primul ŠKODA iV a ieșit de pe linia de producție din Kvasiny, Republica Cehă. Producătorul de automobile ŠKODA AUTO a pregătit în amănunt unitatea de producție în vederea fabricării primului său model electrificat din producția de serie, investind aproximativ 12 milioane de euro în lucrările de adaptare și renovare. Noul hibrid plug-in ŠKODA SUPERB iV va fi produs exclusiv în Kvasiny, unde fabricarea se face pe aceeași linie de producție pe care sunt fabricate și modelele SUPERB cu motor cu ardere internă.

Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Producție și Logistică, a declarat: ”Începutul producției de serie a modelului SUPERB iV reprezintă un pas extrem de important spre viitor. În ultimele luni, am pregătit cu rigoare unitatea aceasta de producție pentru a putea lansa producția în condiții optime. Deci, ceea ce se întâmplă acum este rezultatul eforturilor întregii echipe.”

ŠKODA AUTO a investit aproximativ 12 milioane de euro în pregătirea unității de producție din Kvasiny, pentru ca aceasta să îndeplinească cerințele specifice primului model electrificat al mărcii ŠKODA. Producția caroseriei și hala de asamblare, de exemplu, au fost modificate în acest sens (vezi Infografic). Datorită acestor lucrări de reconfigurare și renovare, hibridul plug-in SUPERB iV poate fi acum produs pe aceeași linie de producție ca modelele echipate cu motor cu ardere internă. Deoarece cele două variante sunt construite pe platforme diferite, anumite dotări din secția de fabricare a caroseriei au fost adaptate și respectiv instalate adițional.

Hala folosită pentru controlul calității a fost complet reconfigurată: locurile de muncă au fost rearanjate pentru anumiți pași specifici din procesul de producție. De asemenea, ŠKODA AUTO a instalat pe linia de producție un container adițional pentru șasiu, precum și un manipulator pentru bateriile de înaltă tensiune, de 12 volți.

Nu în ultimul rând, ŠKODA AUTO a instruit angajații în domeniul mobilității electrice. Tot în acest an, producătorul a construit astfel un nou centru de training la Kvasiny; de atunci, aproape 5.500 de angajați au fost instruiți acolo.

Începutul unei noi ere: hibridul plug-in SUPERB iV
Motorul pe benzină 1,4 TSI și motorul electric generează împreună 160 kW (218 CP) pentru apropulsa SUPERB iV. Autonomia electrică este de până la 56 km, conform WLTP, iar mașina are o autonomie totală de 930 km, la utilizarea sistemului compus din motorul electric și cel pe benzină. Această nouă variantă de propulsie a modelului SUPERB este disponibilă pentru liniile de echipare Ambition și Style, precum și pentru SUPERB SPORTLINE și SUPERB L&K.  ŠKODA SUPERB iV și noul sub-brand iV pentru mobilitate electrică au fost lansate în premieră mondială la Bratislava, capitala Slovaciei, în mai 2019. Lansarea pe piață a modelului este planificată pentru începutul anului 2020.

 

 Modelul ŠKODA SUPERB facelift este produs la unitatea din Kvasiny încă din iulie 2019. Tot aici sunt produse și modelele SUV KAROQ și KODIAQ. În 2018, peste 300.000 de automobile au ieșit de pe poarta fabricii din Kvasiny, ceea ce reprezintă o cifră-record în istoria unității. Producătorul are circa 9.000 de angajați la această unitate ce dispune de tehnologie de producție de ultimă oră.

 

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.