Auto Moto Invest ŠKODA Design creează deja pentru a zecea oară trofeele Tour de France

  1. Auto Moto Invest SRL
  2. ŠKODA Design creează deja pentru a zecea oară trofeele Tour de France
07.09.2020

ŠKODA Design creează deja pentru a zecea oară trofeele Tour de France

Cupele Tour de France din acest an au din nou un design spectaculos, inspirat din arta prelucrării cristalului de Boemia. Trofeul este influențat de cubismul cehesc, dar și de lumea digitală

SKODA Design creeaza si in acest an trofeele Tour de France

În 20 septembrie, când câștigătorii Tour de France vor ajunge pe faimosul bulevard Avenue des Champs-Elysées din Paris, vor fi anunțați și câștigătorii diferitelor categorii. Anul acesta, ŠKODA Design creează deja pentru a zecea oară trofeele Tour de France. Alain Favey, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Vânzări și Marketing va înmâna cupa câștigătorului la puncte.

Designerul ŠKODA AUTO, Peter Olah, a explicat: ”Arta tradițională a cristalului de Boemia ne-a inspirat și de această dată în conceperea designului trofeelor pentru câștigătorii Tour de France. Modelul geometric minimalist dă impresia că trofeul crește din sine însuși. Creăm designul cupelor încă din 2011, iar cupele au devenit un simbol reprezentativ al competiției.”

Anul acesta, trofeele cu o înălțime de 60 de centimetri și greutatea de 4 kilograme au fost realizate din sticlă verde și sticlă incoloră, fiind caracterizate de modelul rectangular ce se mărește de jos în sus. Acest design unic a fost inspirat de arta cehească a prelucrării cristalului, dar și de designul digital. Forma obiectului este dată de rețeaua compusă din numeroasele sale puncte.

Pentru finisajele precise ale modelului geometric detaliat au fost necesare mâinile experimentate ale artiștilor cehi. Rezultatele sunt adevărate opere de artă, ieșite din atelierul companiei cehești Lasvit, care a colaborat în acest sens cu designerul ŠKODA AUTO Peter Olah. Un alt detaliu interesant: când priviți prin sticlă, reflexiile luminii creează un spectacol fascinant de linii intersectate, accentuat de interacțiunea dintre lumini și umbre.

Cea de-a 107-a ediție a Tour de France a început cu Grand Depart în 29 august, de pe coasta sudică franceză, din Nisa. Când cei aproximativ 180 de rideri vor trece linia de finiș în 20 septembrie, ei vor fi finalizat 21 de etape, parcurgând în total 3.470 de kilometri.

ŠKODA AUTO este de 17 ani partenerul principal oficial al Tour de France și în cadrul acestui parteneriat pune la dispoziția organizatorilor turului aproximativ 250 de automobile. De asemenea, ŠKODA sponsorizează tricoul Verde pentru câștigătorul la puncte.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.