ŠKODA KAMIQ ESTE GATA DE LANSARE!

Explorați în premieră cel mai nou membru al familiei ŠKODA, aflați detalii despre tehnologia sa și aruncați o privire în cabină și sub capotă.
Skoda Kamiq - dezvaluiri in exclusivitate

ŠKODA KAMIQ este un alt pas important în ofensiva SUV de succes a ŠKODA, iar lansarea sa a fost perfect programată. „Anul trecut, fiecare al treilea automobil vândut în Europa a fost un SUV. Cea mai mare creștere a fost atribuită SUV-urilor mici ale căror vânzări în Europa au crescut cu 29%, până la 2.000.000 de unități. De aceea am dezvoltat o mașină cu totul nouă - o altă piatră de hotar în istoria noastră SUV ", spune Bernhard Maier, CEO ŠKODA.

KAMIQ este doar o etapă a unui amplu proces de dezvoltare SKODA, aflat în plină desfășurare. "Vom introduce mai mult de 30 de modele noi până la sfârșitul anului 2022. Scopul nostru este de a mări vânzările de la aproximativ 1,25 milioane de automobile astăzi la două milioane de vehicule pe an până la mijlocul sau sfârșitul deceniului următor", declară Maier.

CREAT PENTRU A TE BUCURA DE VIAȚĂ

ŠKODA KAMIQ este destinat în primul rând clienților mai tineri, dornici de un stil de viață modern și aventuros. Acest model se face remarcat prin farurile impunătoare cu două segmente, cu luminile de zi amplasate în partea superioară. KAMIQ este, de asemenea, primul model ŠKODA care prezintă indicatoare de direcție dinamice față și spate - LED-urile individuale se aprind treptat dinspre interior spre exterior pentru a crea un efect impresionant.

"KAMIQ este foarte special pentru mine. Este primul proiect pe care l-am făcut la ŠKODA ", recunoaște Oliver Stefani, șeful echipei de Design ŠKODA. "Urmează tradiția ŠKODA cu faruri extrem de îndrăznețe, distinctive, deosebit de subțiri și elegante. Și totuși, mașina are, de asemenea, o poziție puternică, ghemuită și emană robustețe atunci când este pe drum. Un alt element important este linia dinamică  a acoperișului. Cred că am obținut tot ce am promis fanilor noștri cu conceptul ŠKODA VISION X de anul trecut ", adaugă Stefani.

AGIL, DAR TOTUȘI SPAȚIOS

 "Este incontestabil o ŠKODA, dar în același timp este complet diferit. Scopul nostru a fost acela de a crea un SUV diferit de ceea ce s-a văzut înainte", a explicat Christian Strube, membru al consiliului de administrație ŠKODA, responsabil pentru dezvoltarea tehnică. Modelul KAMIQ are avantajele specifice unui SUV, cum ar fi poziția înaltă și confortabila la condus combinată cu agilitatea unei mașini compacte.

În ciuda dimensiunilor compacte de necontestat (lungime de 4.241 mm, lățime de 1.793 mm și înălțime de 1.531 mm), acesta dispune de cel mai lung interior din clasă. Pasagerii din spate se pot bucura de un spațiu pentru picioare generos, iar compartimentul pentru bagaje este de 400l, extensibil până la 1.395 litri. Spătarul rabatabil al scaunului pasagerului față deschide un spațiu suplimentar astfel încât să poată fi transportate articole cu lungimea de până la 2,5 metri. În plus, există mai mult de douăzeci de soluții Simply Clever în interior – cum ar fi o umbrelă în ușa șoferului sau, unic în acest segment, dispozitive de protecție la marginea ușii. Mașina poate fi echipată, de asemenea, cu o bară de tractare retractabilă și cu  hayon acționat electric, care se închide la apăsarea unui buton.

O MAȘINĂ PLINĂ DE FUNCȚIONALITĂȚI NOI

Folosirea unei platforme noi a vehiculului a făcut posibilă adaptarea KAMIQ-ului la numeroase tehnologii care anterior erau prezente doar în segmentele de vârf, inclusiv încălzirea scaunelor din față și din spate, a volanului și parbrizului. Interiorul aerisit este dominat de un Cockpit Virtual opțional cu cinci moduri de afișare și un afișaj de 10,25 inch. Un display autonom de 9,2 inch este poziționat în aria de vizibilitate a șoferului, conturul său caracteristic urmând forma capotei și formând o cotieră ergonomică pentru mâna care controlează ecranul touchscreen.

Gama de echipamente standard include un sistem de menținere a benzii de rulare și o funcție de frânare de urgență cu protecție predictivă pentru pietoni. Sistemul de control automat al vitezei de croazieră, sistemul Side Assist, asistența la parcare pentru a intra sau ieși din locurile de parcare paralele și perpendiculare în mod automat, precum și controlul vocal și prin gesturi pentru sistemul infotainment sunt de asemenea disponibile. "KAMIQ vine cu o nouă generație de sisteme de infotainment. Este întotdeauna online și, datorită aplicațiilor sale, este capabil să ofere cele mai avansate servicii ŠKODA Connect. Acest lucru îl face perfect pentru clienții noștri mai tineri din sectorul urban SUV, care sunt mereu online ", remarcă Strube.

Gama include un motor pe benzină de 1,0 TSI (95 și 115 CP) și 1,5 TSI (150 CP), un motor diesel de 1,6 TDI (115 CP) și opțiunea prietenoasă a unui motor 1.0 G-TEC (90 CP).