ŠKODA KAROQ și KODIAQ intră în 2020 cu nenumărate îmbunătățiri vizuale și tehnologice!

> SUV-urile vin acum cu opțiunea Side Assist, cu o gamă de semnale de lumină de 70 m și mai ușor de observat> Sigla ŠKODA pe spate în loc de logo este o caracteristică distinctivă a noilor modele> SUV-urile KAROQ și KODIAQ continuă să aducă o creștere semnificativă pentru producătorul ceh de mașini
KAROQ SI KODIAQ

Mladá Boleslav, 17 iulie 2019 - SUV-urile de succes ŠKODA KAROQ și ŠKODA KODIAQ intră în anul 2020 cu echipamente îmbunătățite pentru o mai mare siguranță și confort. Sistemul de asistență laterală este acum disponibil pentru ambele modele și avertizează conducătorul auto cu privire la vehiculele din zona nevăzută până la 70 m distanță. O caracteristică vizuală distinctivă pe care cele mai recente versiuni ale ambelor SUV-uri populare le au în comun este inscripția ŠKODA pe hayon.

În plus față de un limbaj de design impresionant, emoțional și un spațiu generos, ŠKODA KODIAQ și ŠKODA KAROQ se mândresc de asemenea cu noi inscripții de marcă auto-asigurată pe hayon. Acest semn împodobește noile modele compacte ŠKODA SCALA și KAMIQ, precum și noul SUPERB recent actualizat, iar acum va fi prezentat treptat în spatele tuturor modelelor ŠKODA.

Side Assist pe o rază de 70 m

Funcția Side Assist opțional a fost adăugată la selecția completă a sistemelor de asistență pentru modelele ŠKODA KODIAQ și KAROQ, înlocuind antecedentele Blind Spot Detect în ambele SUV-uri. În noul sistem, intervalul crește de la 20 la 70 m. Utilizează doi senzori radar pentru a detecta vehiculele care se apropie din spate sau care se găsesc în fața orbului mașinii. Semnalele de avertizare au devenit mai vizibile și pentru șofer. În loc să se afle în sticla oglinzii așa cum au fost înainte, semnalele luminoase se găsesc acum pe interiorul oglinzilor laterale. Ele sunt mult mai ușor de observat și luminozitatea lor poate fi ajustată. Sistemul funcționează accelerând la viteze de 15 km / h sau mai mult și până la o viteză de 10 km / h în timpul frânării. Semnalul de avertizare pe partea din spate este parte integrantă a Side Assistului. Aceasta avertizează șoferul cu privire la obiectele care se deplasează în spatele vehiculului.

Șasiul adaptabil (DCC) poate fi acum combinat și cu tracțiunea pe față

Șasiul adaptiv opțional (DCC) îmbunătățește considerabil confortul ambelor SUV-uri ŠKODA. Nu mai este disponibilă exclusiv pentru vehiculele cu tracțiune integrală, dar poate fi comandată și în combinație cu tracțiunea pe față. Dispunând de amortizoare reglabile electronic, DCC adaptează automat absorbția șocurilor pentru a se potrivi condițiilor rutiere și stilului de conducere  preferat. Prin intermediul modului de conducere selectat, șoferul poate alege de asemenea trei moduri de absorbție a șocurilor - Comfort, Normal și Sport - care oferă o varietate de stiluri de conducere.

KESSY cu un senzor de mișcare

ŠKODA echipează treptat toate modelele sale cu tasta de intrare a autovehiculului KESSY cu un senzor de mișcare, reducând astfel riscul de furt. În acest sistem, care este opțional pentru KAROQ și KODIAQ, semnalul transmițătorului se deconectează automat după 15 minute de deplasare - dacă este așezat într-un sertar sau pe un birou, de exemplu. Imediat ce tasta este mutată din nou, funcția emițătorului este reactivată. Modelul ŠKODA KAROQ sau KODIAQ se poate deschide  ca de obicei și se pornește cu ajutorul butonului de pornire, fără a fi necesară scoaterea cheii.

Noua versiune 2.0 TDI pentru modelul ŠKODA KAROQ

Un nou model 2.0 TDI cu o putere de 140 kW (190 CP) a fost adăugat la gama de motoare a ŠKODA KAROQ. Desigur, acesta îndeplinește și standardul emisiilor Euro 6d-TEMP, fiind echipat cu un convertor catalitic SCR incluzând injecția AdBlue și un filtru de particule diesel. Motorul, deja familiar de la ŠKODA KODIAQ, este combinat cu tracțiunea integrală și cu o transmisie DSG cu 7 trepte ca dotare standard.

Anvelope sportive pentru modelul ŠKODA KODIAQ

Modelele anului 2020 prevăd și introducerea unui nou set de jante din aliaj pentru modelul ŠKODA KODIAQ. Roțile sportive de 20 de inch "Ignite" au o lățime mai mare de 255 mm și sunt disponibile ca opțiune atât pentru KODIAQ SPORTLINE, cât și pentru KODIAQ RS și KODIAQ L & K de vârf. Un nou sistem de monitorizare a presiunii în anvelope pentru roțile individuale este opțional pentru anvelopele cu dimensiunile de 18 inch sau mai mult.

O poveste SUV de succes: ŠKODA KODIAQ și KAROQ

În toamna anului 2016, marca cehă a început o campanie SUV majoră, ca parte a Strategiei sale pentru anul 2025, prin lansarea modelului ŠKODA KODIAQ. Compactul ŠKODA KAROQ a urmat un an mai târziu. Cu aceste două mașini, ŠKODA a satisfăcut nevoile clienților în segmentul SUV care se dezvoltă în mod global. De atunci, ŠKODA KODIAQ și ŠKODA KAROQ au devenit piloni cheie ai strategiei globale de creștere a companiei. În jur de 360 ​​000 de modele ŠKODA KODIAQ au fost produse la nivel mondial de la lansarea mașinii în toamna anului 2016. Gama sa cuprinde o gamă largă de modele: KODIAQ SCOUT, KODIAQ SPORTLINE, KODIAQ L & K sofisticat și sportivul de top,  KODIAQ RS. Din toamna anului 2017, au fost deja fabricate mai mult de 220.000 de autoturisme ŠKODA KAROQ; SUV-ul compact SKODA este disponibil și ca varianta SCOUT și SPORTLINE.