ŠKODA SCALA și ŠKODA KAMIQ oferă noua tehnologie Wireless SmartLink pentrufolosirea smartphone-urilor în mașină

›SCALA și KAMIQ sunt primele modele ŠKODA care oferă asistență wireless Apple CarPlay și Android Auto›Acces mai ușor la aplicațiile pentru smartphone-uri și oglindire mai ușoară a conținutului pe afișajul vehiculului
Wireless Smartlink

Atât SCALA, cât și KAMIQ permit șoferilor să conecteze un smartphone la mașina lor folosind tehnologie wireless. Acestea sunt primele modele din familia ŠKODA care oferă noua tehnologie Wireless SmartLink, care permite utilizarea  aplicațiilor Apple CarPlay sau Android Auto. În combinație cu funcția de încărcare Phone Box  și conexiunea fără fir la antena vehiculului, acest lucru permite chiar utilizarea wireless completă a smartphone-urilor din mașină.
 

Până acum, șoferii ŠKODA trebuiau să-și conecteze telefoanele mobile la vehiculele lor printr-un cablu USB pentru a putea folosi tehnologia SmartLink a mărcii. Aplicațiile de smartphone selectate erau afișate apoi pe ecranul sistemului de infotainment și puteau fi controlate în timpul conducerii. Acum, tehnologia wireless SmartLink opțională pentru SCALA compactă și noul SUV de oraș, KAMIQ face acum integrarea smartphone-ului și utilizarea mai ușoară și mai convenabilă.

Prima dată când este folosit un smartphone, șoferii trebuie să stabilească o conexiune la sistemul de infotainment prin Bluetooth. După ce acest lucru a fost făcut, telefonul se va conecta întotdeauna automat prin Wireless SmartLink imediat ce șoferul intră în mașină, cu condiția ca funcția Bluetooth să fie activată. Smartphone-ul este asociat prin Bluetooth; datele pentru oglindire sunt transmise prin Wi-Fi. Dacă smartphone-ul este plasat în caseta telefonică opțională la intrarea în vehicul, acesta se conectează la sistemul de informare, precum și la aerianul exterior al vehiculului pentru a asigura o recepție optimă și este încărcat inductiv în același timp.