Cum se fabrică noua ŠKODA OCTAVIA la uzina din Mladá Boleslav

Vă invităm în continuare la fabria ŠKODA din Mladá Boleslav pentru a urmări procesul de producție al noii ŠKODA OCTAVIA
Cum se fabrica SKODA OCTAVIA
  • Acest scurt videoclip oferă informații despre procesul de producție al noii ŠKODA OCTAVIA
  • Cel mai bine vândut model ŠKODA a fost lansat de la fabrica principală a mărcii în urmă cu peste 20 de ani
  • Producția de serie a ŠKODA ENYAQ iV va începe anul acesta pe aceeași linie
  • Singura linie a grupului pe care vehiculele MEB și MQB pot fi construite unul lângă altul

Clipul următor vă oferă o perspectivă excelentă asupra producției noii ŠKODA OCTAVIA. Producătorul ceh fabrică a patra generație a bestsellerului său pe o linie de asamblare modernizată radical la sediul său din Mladá Boleslav. Este singura linie din întregul grup Volkswagen pe care vehiculele bazate pe platforma electrică modulară a mașinii electrice MEB și matricea transversală modulară MQB pot fi construite unul lângă altul.

În fiecare zi, ŠKODA AUTO produce 1.150 de unități ale bestsellerului său, OCTAVIA, la Mladá Boleslav. Recent, producătorul auto ceh a făcut modificări majore la această linie de asamblare. Procedând astfel, compania a creat condițiile necesare pentru a produce până la 350 de unități de ENYAQ iV în fiecare zi alături de OCTAVIA. Acest lucru permite ŠKODA să reacționeze rapid la cererea clienților pentru gamele de modele respective. Producătorul de automobile pune un mare accent pe producție, fiind susținută de roboți de ultimă generație. Aceștia sunt utilizați pentru sarcini care sunt solicitante fizic pentru forța de muncă și contribuie la îmbunătățirea ergonomiei stațiilor de lucru.

Este singura linie din întregul grup Volkswagen pe care pot fi construite vehicule convenționale cu motor cu combustie bazate pe platforma MQB și mașini electrice complet bazate pe MEB. Măsurile majore luate pentru transformarea amplasamentului au inclus, printre altele, modificări structurale ale clădirii și modificarea tehnologiei transportorului pentru a satisface greutatea vehiculelor complet electrice și a componentelor asamblate ale acestora. Investițiile în lucrările de conversie au necesitat în total peste 800 de milioane de coroane cehe (32 de milioane de euro).

Până în prezent, la fabrica principală a ŠKODA AUTO din Mladá Boleslav au fost produse peste 7,1 milioane OCTAVIA. Începuturile modelului datează din 1959. OCTAVIA a fost prima ŠKODA care a fost dezvoltată în întregime sub umbrela Grupului Volkswagen; producția sa a început la mijlocul anilor '90. Ultima generație ŠKODA OCTAVIA și-a sărbătorit premiera mondială la Praga în noiembrie 2019. De atunci, ediția actualizată semnificativ a modelului bestseller al mărcii s-a bucurat de o intrare de succes pe piețele internaționale, în ciuda perturbărilor legate de COVID-19 ale canalele de vânzare.