PREZENTARE
07.01.2019

CONCEPTUL INTERIOR ŞI SPAŢIUL GENEROS

ŠKODA SCALA preia limbajul de design al studiului VISION RS
SKODA SCALA INTERIOR

›   ŠKODA SCALA preia limbajul de design al studiului VISION RS
›   Cel mai mare portbagaj din segment, cu un volum de 467 l
›   Prima ŠKODA cu ecran liber poziţionat; acesta este montat sus pe bord, în câmpul vizual imediat al şoferului
›   Tapiţerie rafinată din microfibră Suedia şi suprafeţe moi, plăcute, cu textură specifică

Noul interior prezentat de ŠKODA SCALA combină ergonomia şi caracterul emoţional cu spaţiul interior generos specific modelelor ŠKODA şi cu cel mai mare portbagaj din segment, şi anume de 467 de litri. De asemenea, SCALA este prima ŠKODA echipată cu cea mai nouă generație de sisteme de infotainment. Astfel, ecranul liber poziţionat este instalat sus pe bord, pentru a se afla în câmpul vizual imediat al şoferului. Afişajul Virtual Cockpit are cel mai mare ecran din segment. La toate acestea se adaugă noi elemente de decor şi materiale rafinate, precum suprafeţele realizate din plastic moale, cu textură specifică.

Designul emoţional al studiului VISION RS a fost transferat pentru prima dată şi în interiorul unui automobil ŠKODA destinat producţiei de serie: ŠKODA SCALA. Afişajul opţional Virtual Cockpit cu ecran de 10,25 inchi (cel mai mare din clasă) plasează inovaţia în câmpul vizual imediat şi permanent al celui care conduce o SCALA. Limbajul de design emoţional al exteriorului se continuă cursiv şi pe panoul de instrumente. O linie caracteristică încadrează ecranul liber poziţionat, aşezat la înălţime pe bord, pentru a putea fi văzut rapid de şofer. Totodată, panoul imită forma capotei motorului şi are în partea de jos un suport ergonomic pentru sprijinirea mâinii celui care utilizează ecranul tactil.

 

Textură nouă a suprafeţelor, nuanţe calde şi sistem de iluminare ambientală

Planşa de bord, cu noi elemente decorative integrate pe suprafeţe mari, precum şi panourile portierelor sunt finisate cu o spumă moale, cu textură nouă, amintind de structura cristalului. Aceasta va marca de acum înainte stilul mărcii ŠKODA. Iluminarea ambientală cu lumină albă sau roşie, nuanţele calde şi cusăturile în culori contrastante de pe tapiţerie creează o senzaţie plăcută de spaţiu generos. Opţional, scaunele pot fi comandate cu tapiţerie din microfibră Suedia. Pentru un plus de confort, ŠKODA SCALA poate fi dotată opţional cu parbriz încălzit, volan încălzit şi scaune încălzite în spate.

 

Spaţiu generos, graţie ampatamentului mare

În stilul specific mărcii, ŠKODA SCALA oferă un interior extrem de spaţios, apropiat de cel de la ŠKODA OCTAVIA. Aceasta este posibil datorită ampatamentului mare, de 2.649 mm, care permite în spate spaţiul generos de la nivelul genunchilor de 73 mm. Spaţiul la nivelul coatelor este în spate de 1.425 mm, iar spaţiul la cap este de 982 mm în spate, adică cel mai mare din segment. ŠKODA SCALA are o capacitate a portbagajului de 467 l, de asemenea, cea mai mare din clasă. Capacitatea crește la 1.410 l cu scaunele din spate rabatate.