1. Noutati
  2. RĂSARE SOARELE!
05.06.2018
STIRI DE LA SKODA

RĂSARE SOARELE!

Faceți cunoștință cu ŠKODA SUNROQ. Realizare a elevilor de la Școala Vocațională Skoda, această decapotabilă atrăgătoare este un vis împlinit pentru noua generație.

SKODA SUNROQ

Lansat în octombrie 2017 și finalizat în iunie 2018, proiectul atelierelor din Mlada Boleslav pentru ŠKODA SUNROQ vine să acopere o cere din partea pieței. Timp de cinci ani, competiția Azubi Car a încurajat tinerii elevi ai școlilor ŠKODA să lase deoparte gândirea convențională și să își unească eforturile cu cele ale experților pentru a crea un nou concept de vehicul și a aduce pe lume un nou model ŠKODA.

Echipa din acest an a fost alcătuită din 23 de elevi din domenii variate de studiu ale școlii ŠKODA din Mlada Boleslav. Aceștia și-au asumat rolurile de ingineri, designeri de interior și exterior, mecanici și chiar specialiști de marketing, având în permanență la dispoziție asistență din partea experților adevărați pentru a-i consulta în legătură cu fezabilitatea planurilor și ideilor lor.

”În primă fază, am avut șansa de a interacționa cu experții ŠKODA. Deși nu a fost o relaționare chiar transparentă, am considerat-o foarte constructivă. Cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost arta de a raționa, care ne va prinde foarte bine în viitor,” au spus elevii.

În fiecare an, elevii folosesc ca și inspirație în dezvoltarea noului concept, unul dintre modelele ŠKODA existente. Anul acesta a fost rândul popularului ŠKODA KAROQ, pe care l-au luat și l-au transformat într-o decapotabilă. Elevii au îmbinat avantajele ambelor categorii pentru a-și pune amprenta proprie asupra conceptului SUV. Piața potențială pentru noul model a fost definită ca fiind alcătuită din tineri adulți care ar putea avea nevoie de spațiu pentru a-și încărca placa de surf, dar totodată doresc și să simtă briza în păr și soarele pe chip în drumul lor spre aventură. După toate probabilitățile acesta este și motivul pentru care elevii au ales numele de SUNROQ ca fiind cel mai potrivit dintre toate propunerile primite pe Facebook.

SUNROQ GATA DE DEBUT

Comparativ cu alți ani, procedura de denumire a noului concept a fost oarecum atipică, deoarece, în afară de a se gândi ei înșiși la un nume, au lansat și un concurs pe pagina de Facebook ŠKODA. Din multitudinea de propuneri, elevii au ales SUNROQ întrucât reflectă perfect viziunea mașinii – o decapotabilă scăldată în razele soarelui și un în același timp partenerul ideal pentru vacanțele de vară. Designul sportiv, dinamic și totodată cu stil întărește idea că SUNROQ nu a fost creat pentru cumpărăturile de weekend, ci pentru distracție și soare.

Iar pentru că la origine este un SUV adevărat, se poate descurca perfect și pe teren accidentat, nu doar pe autostradă. Lungimea, lățimea și ampatamentul lui SUNROQ sunt aceleași de la KAROQ, păstrându-se chiar și puternicul motor de 1,5 litri TSI și patru cilindri. Punctul în care modelele se separă categoric este caroseria complet regândită. După ce au scăpat de plafon, tinerii designeri au reconstruit portierele și stâlpii A și B. Partea din spate, aflată total la discreția lor, a fost transformată în totalitate, așa că ŠKODA SUNROQ se poate mândri cu o a cincea portieră.

Echipa nu a trecut cu vederea nici cel mai mic detaliu, rafinând designul lui SUNROQ cu mânere iluminate și semnalizatoare cu detalii specifice. Și, dacă prin absurd uiți cumva ce mașină conduci, e de ajuns să privești spre asfalt – în întuneric, sigla ŠKODA este proiectată pe sol atât din bara de protecție din față cât și din cea din spate. Dar SUNROQ nu se bazează exclusiv pe design. Grație motorizării de SUV, ajunge la 100 Km/h în doar 8,6 secunde și la o viteză maximă de 195 Km/h. Fiecare nouă echipă care intră în competiția Azubi Car pare să nu aibă nicio șansă de a depăși realizările echipelor anterioare, dar de fiecare dată acest lucru se dovedește a fi neadevărat.

Toate echipele se confruntă cu provocarea aproape imposibilă de a crea un concept care să-l surclaseze pe cel anterior. Anul acesta, însă, competiția Azubi Car a produs un model unic. ”Ne-am inspirat dintr-unul din modelele anterioare, mai exact ŠKODA ATERO, care a fost lansat de predecesorii noștrii în 2016. Principalul nostru scop a fost să construim o mașină sport care să uimească noua generație de la prima vedere. Și fără îndoială, credem că am reușit acest lucru,” spun elevii.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.