1. Noutati
  2. ŠKODA VISION RS: DĂ FORMĂ UNUI VIITOR SPORTIV ȘI SUSTENABIL
01.10.2018
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA VISION RS: DĂ FORMĂ UNUI VIITOR SPORTIV ȘI SUSTENABIL

ŠKODA VISION RS va fi lansată în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris 2018

Skoda Vision RS

› Sistem hibrid plug-in cu o putere totală de 180 kW (245 CP), autonomie electrică de 70 de kilometri şi emisii mixte de CO2  de numai 33 g/km
›  Elementele distinctive oferă indicii cu privire la modul în care va evolua designul modelelor din gama ŠKODA RS
›  Studiul îmbină materialele vegane inovatoare şi suprafețele inedite, cu metode sustenabile de producţie
›  ŠKODA VISION RS va fi lansată în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris 2018

Mladá Boleslav, 27 septembrie 2018 – Sub forma prototipului ŠKODA VISION RS, marca din Republica Cehă îmbină tradiţia sa îndelungată în domeniul sportului automobilistic, cu un viitor sustenabil. La Salonul Auto de la Paris din octombrie 2018, acest studiu va impresiona cu limbajul său dinamic de design, dar şi cu un sistem eficient de propulsie hibridă plug-in, oferind totodată prime impresii cu privire la următorii paşi în evoluţia modelelor sportive ŠKODA RS, dar şi a automobilului compact al viitorului. De asemenea, ŠKODA dă dovadă şi de responsabilitate ecologică, folosind materiale vegane, produse sustenabil. 

Hibridul plug-in ŠKODA VISION RS îmbină un motor 1,5 TSI cu o putere de 110 kW (150 CP), cu un motor electric de 75 kW (102 CP). Împreună, aceste motoare generează o putere de 180 kW (245 CP), care accelerează maşina de la 0 la 100 km/h în 7,1 secunde, iar de la 80 la 120 km/h în 8,9 secunde. Atletul compact emite, în total, doar 33 g de CO₂ per kilometru. Folosind exclusiv energia stocată în baterie, modelul poate parcurge distanţe de până la 70 km cu emisii locale zero. Bateria litriu-ion cu o capacitate de 13 kWh poate fi încărcată în 2,5 ore la staţiile de alimentare, folosind un cablu. Ca alternativă, ŠKODA VISION RS poate fi conectată la o priză casnică, sau bateria sa poate fi reîncărcată în timpul condusului, datorită funcţiei de recuperare a energiei.

Exterior alb strălucitor, cu contraste marcante de carbon
Vopseaua alb Xirallic cu străluciri cristaline a prototipului ŠKODA VISION RS creează efecte subtile, de nuanţă albăstrie. Componentele organice ale vopselei reflectă căldura, reducând astfel temperatura de la interior. Numeroasele elemente negre de carbon aplicate pe caroserie creează contraste distinctive pe vopseaua albă. Materialul high-tech utilizat frecvent la maşinile de curse este folosit aici la grila radiatorului cu design nou, precum şi la spoilerul din faţă şi la eleronul din spate, la oglinzile exterioare, pragurile laterale, prize de aer şi difuzoare.

Materiale vegane, producţie sustenabilă şi suprafețe speciale
Scaunele cu tapiţerie Alcantara® sunt acoperite în partea superioară cu un material textil de carbon realizat 100% din poliester reciclat. Pe partea laterală a scaunelor este aplicat steagul cehesc, marcând cei 100 de ani de la formarea Cehoslovaciei. Un alt exemplu al sustenabilităţii sunt covoraşele, ţesute din material textil de carbon Piñatex. Materialul aceste ultra-performant este compus din fibre extrase din frunzele plantei de ananas. 
 
Volanul sport cu centrul similar volanelor din motorsport, cu textura definită de o granulaţie compusă din mici triunghiuri, la fel ca alte detalii ale interiorului, transpune ADN-ul ŠKODA în modelele viitorului.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.