1. Noutati
  2. ŠKODA VISION RS DEZVĂLUIE DESIGNUL URMĂTOAREI GENERAȚII RS ȘI DESIGNUL UNEI COMPACTE VIITOARE A MĂRCII
30.08.2018
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA VISION RS DEZVĂLUIE DESIGNUL URMĂTOAREI GENERAȚII RS ȘI DESIGNUL UNEI COMPACTE VIITOARE A MĂRCII

O privire exclusivă în spatele uşilor care, de regulă, rămân închise

Skoda Vision RS

›   Schiţele oferă o primă impresie asupra conceptcar-ului care va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris 2018
›   Materialul video oferă o avanpremieră exclusivă a  prototipului ŠKODA VISION RS
›   Compacta sportivă are la bază o istorie de 117 ani a mărcii ŠKODA în domeniul motorsport-ului

 

Mladá Boleslav, 30 august 2018 – La lansarea prototipului ŠKODA VISION RS la Salonul Auto de la Paris din 2018, ŠKODA va oferi prime detalii ale unei compacte viitoare, precum şi detalii ale următoarei faze de design a gamei sport RS.  În avansul premierei din octombrie, marca din Cehia publică în premieră schiţe care vor crea o primă impresie cu privire la conceptcar-ul său dinamic. De asemenea, un material video ilustrează cum ŠKODA VISION RS ia formă în departamentul de design condus de Oliver Stefani.

Chiar şi schiţele nu foarte detaliate dezvăluie că un aspect esenţial al acestui prototip este caracterul aerodinamic. Secţiunea frontală este definită cu precizie. Cu farurile sale suple, partea din faţă dă senzaţia de dinamism accentuat. Partea din spate este dominată de un difuzor şi un eleron optimizat din punct de vedere aerodinamic. ŠKODA VISION RS are o lungime de 4.356 de milimetri şi lăţimea de 1.810 milimetri, înălţimea fiind de 1.431 milimetri şi ampatamentul de 2.650 milimetri. Încorporând referinţe evidente din motorsport, acest automobil oferă indicii privind următoarea fază de design a modelelor sportive RS, pornind de la tradiţia de 117 ani a mărcii ŠKODA în domeniul motorsport-ului. Abrevierea RS a fost utilizată întâia oară în anul 1974, pentru automobilele sport de raliu 180 RS şi 200 RS. În urma succesului repurtat de 130 RS, aceste două litere au devenit cunoscute în întreaga lume. Din 2000, au devenit emblema de identificare a versiunilor sport ale diferitelor game de modele ŠKODA.

O privire exclusivă în spatele uşilor care, de regulă, rămân închise

ŠKODA Design îşi are sediul într-o vilă construită în 1890, pe maul râului Jizera, în cartierul Česana, din oraşul cehesc Mladá Boleslav. ŠKODA Design face parte din divizia super-protejată ŠKODA AUTO Technology Centre, care s-a mutat în Česana în 2008 şi a fost apoi din nou modernizată în 2015. Aici, tehnologia futuristă întâlneşte tradiţia, într-un mediu idilic, care generează o atmosferă foarte specială, ideală pentru munca creativă. Iar aici, designerul-şef, Oliver Stefani, alături de 150 de angajaţi din 26 de ţări, dezvoltă limbajul de design ŠKODA al viitorului. Vila a fost mai demult domiciliul producătorului de textile, Franz Hiller. În secolul 19, a găzduit un timp o manufactură de textile. O unitate de producţia de piese ŠKODA a fost stabilită aici la mijlocul secolului 20.

 În materialul filmat, observăm cum camera video alunecă rapid spre vila departamentului de Design. Cu mişcări îndemânatice şi inspirat de modelul istoric de curse ŠKODA 130 RS, designerul aşezat în curtea vilei schiţează pe o tabletă un automobil compact şi atletic, cu linii precise, fluide şi distinctive: ŠKODA VISION RS.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.