Auto Moto Invest Prima Škoda electrică din istorie a fost un camion cu bere

  1. Auto Moto Invest SRL
  2. Prima Škoda electrică din istorie a fost un camion cu bere
24.06.2020

Prima Škoda electrică din istorie a fost un camion cu bere

În așteptarea lui Enyaq iV, să ne reamintim de primul model electric Škoda din istorie: un camion, folosit într-un scop nobil: distribuția de bere.

Prima Skoda electrica din istorie a fost un camion de bere

La anul pe vremea asta trebui să fi făcut cunoștință deja cu Enyaq iV, primul model electric din gama (deja puternic electrificată) Škoda. SUV-ul cu până la 300 de cai-putere și autonomie de până la 500 de kilometri va fi, de fapt, prima Škoda electrică modernă. Pentru că primul-primul vehicul pur electric Škoda a fost un camion construit pentru a transporta bere.

Dezvoltarea sa a fost răspunsul la o nevoie, mai degrabă decât un experiment născut din curiozitate. În 1938, fix înaintea celui de-al doilea război mondial, importul redus de combustibil crease o criză a petrolului, însă asta nu împiedica lumea să vrea să bea bere, unul dintre cele mai importante alimente create vreodată de om. Probabil.

Așa că Škoda a creat un camion electric pentru a aproviziona orașul Plzeň (Pilsen) cu bere de la fabrica din apropiere. Despre camionul electric știm doar cifrele care contează: putea să transporte până la trei tone de bere odată.

Nu știm câte tone a transportat camionul în total, însă povestea spune că s-a aflat în serviciul comunității pentru mulți ani.

Na zdraví!

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.