Auto Moto Invest ŠKODA AUTO a reluat astăzi producția la fabricile sale din Cehia

  1. Auto Moto Invest SRL
  2. ŠKODA AUTO a reluat astăzi producția la fabricile sale din Cehia
27.04.2020

ŠKODA AUTO a reluat astăzi producția la fabricile sale din Cehia

Producția de vehicule și componente a repornit la 39 de zile de la oprirea din 18 martie. Un set cuprinzător de măsuri de igienă și siguranță protejează sănătatea angajaților.

Skoda Auto reia astazi productia la fabricile din Cehia

La 6:00 în această dimineață, producția la cele trei fabrici ŠKODA AUTO din Cehia a fost repornită. După consultarea sindicatului KOVO, producția de vehicule și componente a fost reluată la Mladá Boleslav, Kvasiny și Vrchlabí. Au fost instituite o gamă largă de precauții de igienă și siguranță pentru a proteja sănătatea personalului.

Directorul general al ŠKODA AUTO, Bernhard Maier, a declarat: „Producția pe cele trei fabrici din Cehia a fost suspendată începând cu 18 martie 2020. A fost decizia corectă de a lua măsuri atât de drastice pentru a menține siguranța tuturor. Dar acum a venit momentul să începem să privim înainte cu mult optimism. Dealerii ŠKODA se redeschid treptat în Europa și, reluând succesiv producția, facem și următorul pas important pentru a putea livra din nou vehicule pe piețe. Aș dori să mulțumesc tuturor membrilor personalului care au muncit din greu în ultimele zile și săptămâni pentru a face posibilă reluarea producției. ”

Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de administrație pentru producție și logistică ŠKODA AUTO , a adăugat: „Pe întreaga perioadă de închidere, am acordat pregătirile pentru reluarea producției noastre. Pe lângă protejarea lanțurilor noastre de aprovizionare, am analizat și oportunitățile pentru membrii personalului nostru care fac naveta pentru a lucra peste granițe."

Bohdan Wojnar, membru al Consiliului de administrație pentru resurse umane, a declarat: „Am lucrat îndeaproape cu partenerul nostru social KOVO în ultimele săptămâni pentru a dezvolta un concept„ producție sigură ”și„ birou sigur.” Acest lucru va avea în vedere introducerea a peste 80 de precauții concrete aplicabile tuturor spațiilor din fabrici și clădirilor de birouri, pentru a ne proteja forța de muncă în cel mai bun mod posibil odată cu reluarea operațiunilor. "

Lista prevede, de exemplu, că toți angajații poartă mască de față la intrarea în fabrică. Acest lucru este valabil și pentru personalul extern. ŠKODA AUTO va pune la dispoziția tuturor colegilor măștile necesare, care trebuie să fie purtate în orice moment, la locul de muncă. Fiecărui schimb i-a fost alocat un timp suplimentar pentru curățarea instrumentelor, telefoanelor și tastaturilor, precum și a oricăror materiale și suprafețe. În plus, toate zonele vor fi curățate și dezinfectate chiar mai des.

De asemenea, ŠKODA AUTO a adus unele modificări operațiunilor zilnice pentru a proteja forța de muncă. Acestea includ adaptarea modului de funcționare a navetei personalului și modificarea procedurilor la porțile fabricii, punctele de recepție și la cantine, precum și modul de înregistrare a programului de lucru. Au fost prevăzute alte dispoziții pentru ca personalul din producție să lucreze în echipe mai mici și fixe. Informările la schimbarea turelor trebuie să fie cât mai scurte și au fost puse la dispoziție mai multe zone de relaxare pentru a menține contactul personal și riscul de infecții la un nivel minim.

Dacă este posibil, angajații sunt încurajați să lucreze de acasă, iar numărul de persoane prezente în birou în același timp a fost redus pentru a se asigura că o distanță sigură poate fi păstrată față de ceilalți. Din nou, este important ca angajații din același departament să își facă pauzele unul după altul pentru a proteja sănătatea forței de muncă în cel mai bun mod posibil. Alături de aceste precauții, trebuie luate măsuri generale de precauție și recomandări de igienă - cum ar fi abținerea de la agitarea mâinilor, spălarea periodică sau dezinfectarea mâinilor și evitarea atingerii feței cu mâinile.

Precauțiile care trebuie luate după reluarea producției sunt stabilite în trei etape. Până la o notificare suplimentară, în etapa 1 toate măsurile se aplică integral. În etapa 2, anumite dispoziții vor fi apoi ridicate. Etapa 3 va permite o ușurare ulterioară, treptată, a măsurilor pe o perioadă lungă de timp, asigurându-se că aceasta se va face în mod responsabil și într-o manieră care să mențină oamenii în siguranță. La sfârșitul acestei a treia faze se va permite reluarea operațiunilor normale zilnice, ceea ce înseamnă orice restricții aplicabile în prezent la intrarea în fabrică, de ex. pentru vizitatori, va fi ridicat.

ŠKODA AUTO își informează forța de muncă cu privire la măsurile de protecție din toate fabricile sale, folosind pliante și afișe, precum și canalele sale digitale, care conțin videoclipuri informative scurte. Managerii vor familiariza, de asemenea, membrii echipelor lor cu precauțiile specifice de securitate care se aplică pentru departamentele respective.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.