Auto Moto Invest ŠKODA AUTO: compania din Republica Cehă are un nou Președinte al Consiliului de Administrație

  1. Auto Moto Invest SRL
  2. ŠKODA AUTO: compania din Republica Cehă are un nou Președinte al Consiliului de Administrație
06.08.2020

ŠKODA AUTO: compania din Republica Cehă are un nou Președinte al Consiliului de Administrație

Thomas Schäfer preia funcția de Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO a.s.

Thomas Schafer - noul Presedinte al Consiliului de Administratie SKODA AUTO

Thomas Schäfer a fost numit cu efect imediat în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO. El preia funcția de la Bernhard Maier, care a ocupat poziția aceasta timp de cinci ani.

În 03 august 2020, Thomas Schäfer a fost numit în poziția de Președinte al Consiliului de Administrație al ŠKODA AUTO. Inginerul mecanic și-a început cariera în industria auto în 1991, la Daimler AG. De atunci el a ocupat diferite funcții de management în producție și managementul calității, în Germania, SUA și Africa de Sud. Între 2002 și 2005, el a fost membru fondator al DaimlerChrysler Malaysia, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație, responsabil pentru Tehnologie, funcție din care a extins și restructurat vânzările, producția și baza de furnizori ai companiei.

La Daimler AG Germania, Schäfer a fost responsabil între 2005 și 2012 pentru livrările de automobile, pentru centrele pentru clienți și xKD pe piețele în creștere. Alături de înființarea de noi unități de producție, el a mai fost responsabil și pentru planificare și strategie, precum și pentru logistica internațională a tuturor unităților din străinătate. În 2011, printre sarcinile sale principale s-au numărat managementul proiectului de construcție al unității Mercedes Benz în China, în colaborare cu BAIC. În mai 2012, Schäfer s-a mutat la Volkswagen AG, unde inițial a condus Producția Internațională a Grupului și a fost responsabil pentru proiectele xKD și negocierile pentru noile unități de producție. Începând cu 2015, el a fost Președintele și Directorul General al Volkswagen Group Africa de Sud, responsabil pentru dezvoltarea mărcilor Grupului în regiunea Africa Subsahariană.

Astfel, timp de 5 ani el a încurajat în permanență expansiunea rețelei de vânzări, a crescut profitabilitatea dealership-urilor și a adus mărcile Grupului Volkswagen, Audi și Volkswagen Autovehicule Comerciale la cota de piață-record actuală, de 23,5%. Sub conducerea lui Thomas Schäfer, Grupul Volkswagen și-a dezvoltat și consolidat semnificativ poziția în Africa Subsahariană. O contribuție semnificativă în acest sens poate fi atribuită, de asemenea, construirii noilor unități de producție și dezvoltării noilor concepte de mobilitate pentru Kenia, Nigeria, Rwanda și Ghana.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.