Auto Moto Invest ŠKODA ENYAQ este numele primului suv al mărcii 100% electric!

  1. Auto Moto Invest SRL
  2. ŠKODA ENYAQ este numele primului suv al mărcii 100% electric!
12.02.2020

ŠKODA ENYAQ este numele primului suv al mărcii 100% electric!

›Numele noului model este reprezentat de două caraceristici specifice „ E ”pentru mobilitatea electrică, și „ Q ”specific familiei SUV-urilor ŠKODA›ŠKODA ENYAQ: numele este derivat din numele irlandez„ Enya ”, care înseamnă „ sursă de viață ”›Primul model ŠKODA bazat pe platforma modulară (MEB)  grupului Volkswagen

ENYAQ

Mladá Boleslav, 12 februarie 2020 - ŠKODA ENYAQ: Acesta este numele primului SUV electric ŠKODA dezvoltat pe platforma modulară (MEB) a Grupului Volkswagen, lansat în producția de serie. Cu primul său SUV complet electric, ŠKODA creează o nouă nomenclatură care combină „E” cu referire la electromobilitate cu „Q” care caracterizează litera finală a familiei SUV-urilor ŠKODA. Cu noul ENYAQ, producătorul ceh de mașini face încă un salt în noua eră a electromobilității în 2020.

Numele noii ŠKODA ENYAQ provine de la numele irlandez „enya”, adică „sursă de viață”. Enya  provine din cuvântul gaelian irlandez „Eithne”, care înseamnă „esență”, „spirit” sau „principiu”. Aceste semnificații diferite permit perspective diferite asupra numelui noului SUV ŠKODA. „Sursa vieții” simbolizează intrarea producătorului de mașini în noua eră a electromobilității și este în conformitate cu revendicarea mărcii ŠKODA „Condusă de inventivitate - idei inteligente din 1895”. Reprezintă un nou început, care merge mână în mână cu temperamentul ŠKODA ENYAQ și pasiunea și rezistența inovatoare a inginerilor ŠKODA pentru noul SUV electric. „Enya” este autentic, plin de caracter și plin de viață, ușor de pronunțat și de amintit și se potrivește perfect cu zorii unei noi ere în istoria companiei de 125 de ani.


ENYAQ urmează cunoscuta nomenclatură  a SUV-urilor  ŠKODA

La fel ca numele celorlalt SUV-uri de succes ŠKODA, KODIAQ, KAROQ și KAMIQ, care provin din limba inuiților care locuiesc în nordul Canada și Groenlanda, ŠKODA combină viitorul vehicul complet electric bazat pe MEB cu limba irlandeză într-un legendar din regiunea nordică. „E” la începutul numelui înseamnă electromobilitate; „Q” la sfârșit creează o legătură clară cu atuurile unui SUV.

ŠKODA ENYAQ este primul vehicul de producție în serie al mărcii cehe bazat pe platforma modulară (MEB) a grupului Volkswagen și următorul din mai mult de zece modele electrice, care va fi lansat sub sub-marca ŠKODA iV până la sfârșitul 2022. Până în 2025, ŠKODA se așteaptă ca vehiculele integral electrice și modelele cu unități hibride plug-in să reprezinte 25% din vânzări. Până în 2021, producătorul de automobile va investi două miliarde de euro în dezvoltarea de modele electrice și un ecosistem holistic, interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și ecologice.
Prima fotografie detaliată oferă o privire asupra designului modelului ŠKODA ENYAQ. Acesta afișează inscripțiile „ENYAQ” din spatele SUV-ului, cel de-al doilea vehicul integral electric al mărcii după ŠKODA CITIGOᵉ iV.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.