Auto Moto Invest Tu știi cum să reglezi corect scaunul mașinii tale?

  1. Auto Moto Invest SRL
  2. Tu știi cum să reglezi corect scaunul mașinii tale?
12.03.2020

Tu știi cum să reglezi corect scaunul mașinii tale?

Experții auto subliniază importanța reglării corespunzătoare a scaunului șoferului pentru a menține spatele sănătos în timpul condusului.

Pozitia corecta la volan

Modul corect de a regla scaunul șoferului este o problemă importantă și neglijată de mulți dintre șoferi.

Astfel, șoferul trebuie să regleze scaunul astfel încât picioarele să fie ușor îndoite în timp ce apasă pedalele. Spătarul trebuie înclinat în așa fel încât brațul să ajungă la volan cu o ușoară îndoire și cu un unghi de 110°. Umărul trebuie să rămână în contact cu spătarul la efectuarea mișcărilor de orientare.

În ceea ce privește înălțimea scaunului, experții germani recomandă ajustarea scaunului în cea mai înaltă poziție posibilă, dar cu o distanță între acoperișul mașinii și cap de lățimea unei mâini.

Dacă este disponibilă înclinarea pernei scaunului, aceasta trebuie ajustată astfel încât coapsa să se sprijine confortabil pe suprafața pernei scaunului, iar pedalele să poată fi accesate fără a face mai mult. Dacă se poate regla și lungimea pernei scaunului, trebuie să existe o distanță de două până la trei degete între articulația genunchiului și marginea frontală a scaunului.

Mișcarea „spate sănătos” avertizează cu privire la fixarea tetierei într-o poziție joasă pentru a evita rănile grave ale capului și vertebrelor cervicale în cazul unei coliziuni.

Dacă coloana lombară este susținută, ar trebui să fie aliniată cu spatele de jos în sus, deoarece cea mai importantă zonă de sprijin este pelvisul.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.