Auto Moto Invest Noutati

Aici gasiti toate Noutatile de la Auto Moto Invest.

  1. Noutati
  2. Sărbătoare în Cehia: Skoda a produs 20 de milioane de mașini, iar modelul aniversar este un Karoq
29.09.2017
EVENIMENT

Sărbătoare în Cehia: Skoda a produs 20 de milioane de mașini, iar modelul aniversar este un Karoq

1905 - 2017

2000000 unitati

Škoda a ajuns în 26 septembrie la o producție totală de 20 de milioane de unități de la fondarea constructorului ceh în 1905. Modelul aniversar este un Karoq.

Škoda este unul dintre cei mai vechi constructori auto din lume, întrucât compania a luat ființă în 1905 în localitatea Mlada Boleslav. La mai bine de 100 de ani de la fondare, constructorul ceh a atins pragul de 20 de milioane de unități produse, iar modelul aniversar este un SUV Karoq care a ieșit de pe liniile de producție ale uzinei din Kvasiny.

"Să producem 20 de milioane de mașini este o performanță extraordinară în istoria companiei noastre. Avem ca obiectiv un nou record de producție și de vânzări în acest an", spune Bernhard Maier, CEO-ul Škoda.

În prezent, Skoda are 15 fabrici în 8 țări, iar noua performanță vine pe fondul creșterilor puternice de producție după integrarea în Grupul Volkswagen în 1991. De altfel, în acel an, Škoda ajunsese la un total de 5 milioane de unități, pentru ca în 2006 să sărbătorească exemplarul cu numărul 10 milioane care a ieșit de pe porțile fabricilor.

Pragul de 15 milioane a fost atins în februarie 2013, iar acum cehii au avut nevoie de numai 4 ani pentru a ajunge la 20 de milioane. Dintre acestea, peste 5 milioane de unități sunt Škoda Octavia, de departe modelul cu cele mai mari vânzări din istoria producătorului.

Škoda are planuri mari și pentru viitor, cu 5 modele electrice planificate ca parte a strategiei pentru anul 2025.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.