PREZENTARE
14.12.2018

ŠKODA KODIAQ RS VĂZUT PRIN OCHII UNUI DESIGNER

Mult așteptatul ŠKODA KODIAQ RS va ajunge în curând pe șosele. Acesta dispune de cel mai puternic motor diesel fabricat vreodată de ŠKODA, iar echipa de designeri a modelat o caroserie sportivă în jurul său.
Kodiaq RS

Mult așteptatul ŠKODA KODIAQ RS va ajunge în curând pe șosele. Acesta dispune de cel mai puternic motor diesel fabricat vreodată de ŠKODA, iar echipa de designeri a modelat o caroserie sportivă în jurul său. Șeful departamentului de design exterior, Karl Neuhold descrie rezultatele.

Sportivitatea și masculinitatea noului ŠKODA KODIAQ RS te frapează în clipa în care îl vezi. Capota foarte mare are o proeminență pronunțată, care se continuă spre spate și formează o linie ce înconjoară lateralele întregii mașini, iar logo-ul ŠKODA domină fascia largă. Logo-ul, acum mult mai mare, este așezat deasupra grilajului, care este decorat cu șipcile duble caracteristice. Elementele ornamentale ale grilajului sunt de un negru lucios și poartă sigla RS pe partea șoferului.

Grila impunătoare este însoțită de farurile LED îndrăznețe, caracteristice. Farurile și farurile de ceață sunt montate mai sus, fiind astfel mai bine protejate, conferind automobilului caracterul său specific. Bara de protecție este vopsită în culoarea caroseriei. Admisia de aer inferioară, cu formă fină și grilă cristalină, este un element important. Această deschidere este rotunjită cu elemente laterale în forma literei L, specifice ŠKODA KODIAQ RS.

Partea inferioară a fasciculului cuprinde un spoiler frontal cu un al doilea canal de admisie a aerului și aripioare negre pe ambele părți.

Linia sublimă de pe lateralul ŠKODA KODIAQ RS, sugerează cât de dinamică este mașina. Fiind cel mai sportiv KODIAQ, modelul RS are chederele și oglinzile retrovizoare vopsite în același negru lucios. Șinele negre din aluminiu sunt un alt element caracterizant al automobilelor RS.

Fascia care se pleacă de la sigla ŠKODA se întinde pe deasupra farurilor traversând lateralul  mașinii până la stopurile spate. Împreună cu ampatamentul mare, aceasta extinde vizual mașina. Linia aripii, situată sub linia tornadei, accentuează arcurile roților și fac mașina să pară foarte puternică. Această robustețe este sporită și mai mult de fustele în culoarea caroseriei. Fustele laterale sunt decorate în partea inferioară cu un plastic rezistent de culoare antracit.

Noile roți de 20" ale ŠKODA KODIAQ RS au distincția tipică mașinilor RS, subliniind aspectul robust al mașinii în ansamblu. Designul lor interesant creează efecte de lumină spectaculoase.

Designul dinamic al noii secțiuni spate a modelului ŠKODA KODIAQ RS este reprezentat de o lunetă plată pe care lumina se joacă cu umbrele, lărgind vizual mașina. Blocurile de lumini cu LED-uri cristaline au un design în formă de C, tipic pentru ŠKODA.

Bara de protecție din spate este foarte sculptată. Sub buza largă a compartimentului pentru bagaje, se află integrată o bandă retro-reflectoare - un alt element de distingere a modelelor RS - care se extinde pe întreaga lățime a mașinii. Secțiunea din spate a noului ŠKODA KODIAQ RS se termină cu impunătoarele țevi de evacuare cromate, care completează difuzorul negru.