STIRI DE LA SKODA
29.05.2019

ŠKODA SUPERB SCOUT a fost introdusă în premieră în familia SUPERB

›  Model combi premium multifuncţional, cu garda la sol ridicată şi tracţiune integrală›  Design off-road robust şi jante din aliaj uşor de 18 inchi›  Portocaliu Tangerine: culoare metalizată nouă, oferită exclusiv pentru SUPERB SCOUT
SUPERB SCOUT

Mladá Boleslav/Bratislava, 23 mai 2019 – ŠKODA îşi oferă nava-amiral a gamei în premieră în versiunea robustă SCOUT. Designul elegant şi dotările pentru off-road sunt perfect combinate, dând naştere unui automobil multifuncţional şi robust: SUPERB SCOUT. Printre dotările standard ale modelului SUPERB SCOUT, care este disponibil exclusiv în versiunea COMBI cu tracţiune integrală, se numără elementele adiţionale robuste pentru caroserie, jantele din aliaj uşor Braga de 18 inchi, pachetul pentru drumuri grele care ridică garda la sol cu 15 mm şi un pachet de design special SCOUT pentru interior. Noua culoare metalizată specială pentru exterior, Portocaliu Tangerine, este, de asemenea, oferită în exclusivitate pentru SCOUT.

 

Lansând ŠKODA SUPERB SCOUT, producătorul ceh de automobile adaugă în gama modelului său de top un nou membru robust, destinat utilizării în off-road. Acesta îmbină spaţiul generos oferit de toate modelele ŠKODA SUPERB COMBI, cu caracterul atractiv şi practic dat de dotările şi designul off-road, în condiţiile în care lungimea şi lăţimea rămân identice cu cele ale modelului de bază. ŠKODA SUPERB SCOUT face faţă cu brio terenului dificil, datorită tracţiunii integrale şi a pachetului pentru drumuri grele inclus în dotarea standard. Pachetul include un scut special pentru protejarea motorului şi a șasiului la deplasarea în teren accidentat şi ridică garda la sol cu 15 mm. Condusul pe teren dificil este facilitat şi de modul special Off-road al funcţiei de selectare a modului de condus Driving Mode Select. Controlul dinamic al şasiului DCC este oferit ca dotare opţională.

 

 

Două motoare puternice şi totuşi eficiente

ŠKODA SUPERB SCOUT este disponibilă exclusiv cu motorul cel mai puternic pe benzină sau motorul diesel cel mai puternic din gama SUPERB. Astfel, 2,0 TDI generează 140 kW (190 CP) şi îşi transferă cuplul maxim de 400 Nm către roţi cu ajutorul unei transmisii DSG cu 7 trepte. Fiind echipat cu convertor catalitic SCR cu injecţie de soluţie AdBlue şi cu filtru de particule diesel, motorul 2,0 TDI respectă cerinţele normei de poluare Euro 6d-TEMP.

Motorul 2,0 TSI generează o putere maximă de 200 kW (272 CP) şi un cuplu maxim de 350 Nm. Această variantă este echipată cu tracţiune integrală şi cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Având filtru de particule pentru benzină, 2,0 TSI respectă, la rândul său, cerinţele normei de poluare Euro 6d-TEMP. Fiind echipate cu tehnologia Strat/Stop şi cu funcţia de recuperare a energiei de frânare, ambele motoare oferite pentru ŠKODA SUPERB SCOUT sunt deosebit de eficiente.

 

Detalii robuste la exterior, plus elemente de decor cu aspect de aluminiu şi crom

În ton cu toate versiunile SCOUT deja consacrate ale altor game de produse ŠKODA, şi noul SUPERB SCOUT are un design marcant, specific automobilelor off-road. La fel ca toate noile versiuni ale gamei SUPERB, şi SCOUT are grila radiatorului mărită, intrând mai mult în bara de protecţie din faţă şi, la fel ca varianta SPORTLINE, are lamelele duble negre, doar că acestea sunt încadrat de o ramă cromată. Spre deosebire însă de ceilalţi membri ai familiei SUPERB, SCOUT are bare de protecţie faţă şi spate cu design diferit, mai robust, ambele cu scut cu aspect de aluminiu. De asemenea, elemente adiţionale din plastic protejează pasajele roţilor, pragurile laterale şi zona inferioară a portierelor. Barele de plafon şi ramele geamurilor sunt cromate, atrăgând atenţia prin rafinament. Carcasele oglinzilor exterioare strălucesc cu finisajul lor cu aspect de aluminiu, iar pe aripi sunt aplicate emblemele speciale SCOUT.

Noul SUPERB SCOUT are jante BRAGA de 18 inchi din aluminiu incluse în dotarea standard. Acestea sunt oferite opţional şi în varianta cu finisaje în două nuanţe. Noile jante de 19 inchi Manaslu cu finisaj în două nuanţe şi culoare metalizată exclusivă Portocaliu Tangerine reprezintă alte dotări incluse în gama de opţiuni oferite pentru personalizare. SUPERB SCOUT este maşina ideală pentru tractare, capacitatea sa de remorcare fiind de 2.200 kg. Cârligul de remorcare retractabil poate fi deblocat mecanic şi este oferit opţional.

 

 

Finisaj cu efect de lemn şi scaune SCOUT la interior

La interior, ŠKODA SUPERB SCOUT îşi întâmpină pasagerii cu bandouri decorative cu efect de lemn şi cu emblema SCOUT, care poate fi observată şi pe scaunele din faţă. Tapiţeria este realizată din materialul cu design specific modelelor SCOUT, cu cusături contrastante. Opţional sunt oferite şi scaunele acoperite cu Alcantara®/piele cu cusături contrastante maro şi, pentru prima dată, cu borduri în nuanţă contrastantă pentru scaunele frontale. În dotarea standard sunt oferite scaunele încălzite în faţă. Opţional, şi cele din spate pot fi echipate cu încălzire. Ecranul central dispune de afişaje adiţionale pentru off-road, iar, la intrarea în maşină, şoferul este întâmpinat cu o emblemă specială pe ecran.

Nivelul ridicat de confort pentru pasagerii din spate, care se bucură de foarte mult spaţiu la genunchi, poate fi crescut chiar şi mai mult, alegând dintre numeroasele soluţii Simply Clever. De exemplu, dacă se doreşte, scaunul pasagerului din faţă poate fi ajustat electric de pe locurile din spate, iar pachetul opţional pentru dormit va oferi tetiere mai mari, speciale şi o pătură. La fel ca toate versiunile Combi ale modelului SUPERB, şi SCOUT are cel mai mare portbagaj din segment, cu capacitatea între 660 şi 1.950 l. Hayonul poate fi acţionat electric, iar opţional poate fi deschis folosind Pedala virtuală, care poate fi declanşată prin mişcarea piciorului sub bara de protecţie din spate.

 

2006: Intră în scenă primul model SCOUT al mărcii ŠKODA

Modelele robuste SCOUT sunt deja consacrate în gama ŠKODA, introducând în diferitele game de automobile ale mărcii exemplare cu alură off-road. În urmă cu 13 ani, a doua generaţie ŠKODA OCTAVIA a fost primul model care introducea versiunea specială cu look off-road. Modelul a cucerit imediat un număr mare de fani. Popularitatea acestui combi cu tracţiune integrală inclusă în dotarea standard a fost preluată şi de a treia generaţie a modelului OCTAVIA. Producătorul auto ceh a introdus apoi cu succes acest concept off-road şi pentru modelele KODIAQ (2017) şi KAROQ (2018).