STIRI DE LA SKODA
21.11.2019

Start în producția de serie a primului model ŠKODA complet electric!

› CITIGOᵉ iV este primul model complet electric ŠKODA›Perfect pentru mediul urban: mașina orașului cu cinci uși este agilă, cu emisii zero și spațioasă›Plug-in Nimble: bateria litiu-ion de 32,2 kWh care alimentează motorul de 61 kW permite o autonomie reală de până la 260 km
CITIGO iV

Mladá Boleslav, 20 noiembrie 2019 - ŠKODA AUTO a făcut următorul pas în drumul spre electrificare a gamei sale de modele: astăzi, primul CITIGOᵉ iV a lansat linia de producție de la uzina  din capitala Slovaciei, Bratislava.

Michael Oeljeklaus, membru al consiliului de producție ŠKODA AUTO pentru producție și logistică, a declarat: „Începutul producției CITIGOᵉ iV marchează o nouă etapă în istoria ŠKODA AUTO: este primul model complet electric al mărcii noastre, cu multe avantaje practice, precum și o producție ridicată. "

CITIGOᵉ iV  este fabricat la uzina Volkswagen din capitala Slovaciei, Bratislava. De asemenea, aici și-a sărbătorit premiera mondială pe 23 mai anul acesta în timpul Campionatului Mondial de Hochei Gheață IIHF.

Bateria litiu-ion noului model cu zero emisii are o capacitate netă de 32,2 kWh și alimentează un motor electric de 61 kW (83-PS). În condiții uzuale și cu bateria complet încărcată, CITIGOᵉ iV poate parcurge până la 260 km.

Fiind un vehicul mic, cu emisii zero, care se bucură de un spațiu peste medie pentru ocupanți și bagajele acestora, CITIGOᵉ iV este perfect  pentru călătoriile din oraș. În ciuda dimensiunilor sale externe compacte, cu o lungime de 3.597 mm și o înălțime de 1.645 mm, în interior există o mulțime de spații pentru patru persoane. Prin rabatarea scaunelor din spate, capacitatea portbagajului poate fi crescută de la 250 l la 923 l.

Cea mai marcantă caracteristică externă a variantei complet electrice a modelului este grila ŠKODA, care este colorată . În plus, CITIGOᵉ iV poartă „ŠKODA” în inscripționarea blocurilor în spate, precum și inscripțiile iV. Proiectoarele de ceață și ledurile de zi LED fac parte din echipamentul standard. Nou-venitul cu emisii zero poate fi echipat cu roți de oțel de 14 inch, inclusiv borduri pentru roți sau aliaje de 16 inch.

ŠKODA oferă CITIGOᵉ iV exclusiv cu 5 uși și nivel de echipare Ambition sau Style. Mai mult, clienții pot opta pentru mai multe pachete atractive, în funcție de țara lor. Pachetul Funcția 1, de exemplu, include un suport multimedia, coșul de gunoi și plase de încărcare. Pachetul Comfort tratează utilizatorii cu scaune frontale încălzite, șase boxe și senzori de parcare în spate. Pachetul Comfort PLUS include caracteristici convenabile, precum parbriz încălzit, scaune frontale încălzite, senzor de lumină și ploaie, funcție Coming / Leaving Home, funcție de viraje pentru luminile de ceață, senzori de parcare în spate și șase boxe.

Airbag-urile șoferului și pasagerilor (acestea din urmă pot fi dezactivate) și airbag-urile laterale cap / torace asigură un nivel ridicat de siguranță pasivă. Lane Assist este o altă caracteristică standard în fiecare CITIGOᵉ iV.